Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 20
DEĞERLER EĞİTİMİ ARACILIĞIYLA SOSYAL UYUM: SURİYELİ VE TÜRKİYELİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ÖZELİNDE BİR UYGULAMA
2019
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç sonrası farklı kültürlerden gelen bireylerin karşılaştığı güçlüklerin temelinde, yeni ve farklı kültüre ve sosyal yapıya uyum süreci yatmaktadır. Farklı kültürel değerlere sahip bireylerin sosyal uyum sürecine değerler eğitimi grup çalışması katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda araştırmanın amacı, Suriyeli ve Türkiyeli lise öğrencilerinin sosyal uyum sürecinde kültürel değerler farkındalığı arttırmak, sosyal dışlanmayı azaltmak ve akran zorbalığını önlemek için değerler eğitimi grup çalışmasını uygulamaktır. Nitel araştırma yönteminin kullanıldığı bu araştırmada veriler, yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ve amaçsal örnekleme yöntemi ile 12 lise öğrencisinden elde edilmiştir. Mayıs 2018 tarihinde; 7 oturum gerçekleşmiştir. Grup kolaylaştırıcısı tarafından çalışma ayrıntılı not alınarak yazılı hale getirilmiş ve tematik içerik analizi yapılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile elde edilen veriler 6 alt temalarından oluşmaktadır. Ön görüşmede öğrenciler soruları cevaplamada zorlanırken, son görüşmede geniş perspektifte bakış açısı ile cevaplamışlardır. Sonuç olarak, Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen çalışma ile Suriyeli ve Türkiyeli lise öğrencileri; akran ağlarıyla etkileşime girerek değerler üzerindeki farkındalıkları artmış olup, akran zorbalığının önlenmesine katkı sağlamıştır. İkincil fayda olarak, arkadaşlık ilişkileri güçlenmiştir. Bu alanda çalışan sosyal hizmet uzmanları, müracaatçı gruplarının sosyal uyumu sağlamaya yönelik gerçekleştireceği mesleki uygulamalar arasında değerler eğitiminin de yer alması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

DEĞERLER EĞİTİMİ ARACILIĞIYLA SOSYAL UYUM: SURİYELİ VE TÜRKİYELİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ÖZELİNDE BİR UYGULAMA
2019
Yazar:  
Özet:

Based on the difficulties faced by individuals from different cultures after migration, the process of adaptation to new and different cultures and social structures lies. Values education contributes to the process of social harmony of individuals with different cultural values. In this context, the purpose of the research is to increase the awareness of cultural values in the process of social harmony of Syrian and Turkish high school students, to reduce social exclusion and to prevent fellow harassment. In this study, the data was obtained from 12 high school students with a semi-configured conversation technique and a targeted sampling method. In May 2018, there were 7 sessions. The work was written by the group facilitator with detailed notes and the thematic content analysis was made. The data obtained by the semi-configured conversation technique consists of 6 sub-themes. While in the first interview students have difficulty answering questions, in the last interview they have answered with a broad perspective. As a result, with the work carried out within the Turkish Red Ismir Society Center, Syrian and Turkish high school students; interacting with their fellow networks increased their awareness of values and contributed to the prevention of fellow harassment. As a secondary benefit, friendship relationships have been strengthened. Social services professionals working in this field are advised to include values training among the professional practices that the contractor groups will carry out to ensure social harmony.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 684
Atıf : 6.648
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi