Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Historic-Epistemological evolution of the Circular Economy: ¿Towards a new development paradigm?
2021
Dergi:  
Economía y Sociedad
Yazar:  
Özet:

The historic-epistemological development of the Circular Economy concept has been a process which started with the classical school of economics since the end of the XVIII century, and which was consolidated until the first two decades of the XXI century. From its beginnings, classical economists showed notion of the possible consequences of reaching the planet resources’ limit and reaching a stationary state, even generating concerns due to the negative impact of the mainstream economic market model in the environment. Such concern deepened during the XX century when a new counterculture environmental movement was born, which brought innovative ideas to regenerate and restore our resources, based on how the natural systems work. Therefore, Circular Economy arises as a robust concept in the XXI century that is considered a new development paradigm that requires prompt action schemes to change the direction in the use of the finite resources of our planet.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Economía y Sociedad

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 133
Economía y Sociedad