Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 1
EVLİ ÇİFTLERİN ÇATIŞMA ÇÖZÜM STİLİ TERCİHLERİNDE KÖKEN AİLELERİNİN ROLÜ
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı aile türlerinde yer alan çiftlerin yaşadıkları çatışmaları çözmek için hangi çatışma çözüm stillerini (ÇÇS) kullandıklarını ve kullanılan çözüm stillerinin eşlerin köken ailelerinin kullandığı iletişim kalıplarıyla olan ilişkisini araştırmak amacıyla tasarlanmış olan bu çalışma nicel veri toplama tekniklerinin kullanıldığı betimleyici bir araştırma niteliği taşımaktadır. Çalışmaya 2018-2019 yılları arasında Kastamonu Üniversitesinde öğrenci olarak bulunan 208 öğrencinin ebeveynleri veya yakın çevrelerindeki evli çiftler (416 katılımcı) katılmıştır. Veri toplamak amacıyla Aile İletişim Kalıpları Ölçeği ve Çatışma Çözüm Stilleri Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin Analizi SPSS 22 paket programıyla yapılmış olup elde edilen sonuçlar, genel olarak aile iletişim boyutlarının kullanılan çözüm stillerini etkilediğini ve farklı aile türlerinde eşlerin kullandıkları ÇÇS’nin köken ailelerinin türleri açısından farklılaştığını göstermiştir. Buna göre, kaçınma stilini en çok kullanan aile türünün fikir birliğine dayalı aileler olduğu ve çoğulcu aileler ile birlikte koruyucu ailelerin en çok olumlu ÇÇS’ni kullandığı ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The role of the roots in the style of preferences of the family
2021
Yazar:  
Özet:

This study, which is designed to investigate which conflict-solving styles they use to solve conflicts in different family types and the relationship of the solving styles used with the communication patterns that spouses use in their family origins, has an illustrative research character in which quantum data collection techniques are used. The study was attended by the parents of 208 students who were a student at the University of Kastamonu between 2018-2019 years or married couples (416 participants) in their nearby surroundings. For the purpose of gathering data, family communication patterns have been used to measure and conflict solution patterns. Data Analysis is done with the SPSS 22 package program and the results have shown that generally family communication dimensions affect the solutions styles used and that the CPSs that couples use in different family types differ in terms of the types of their family origins. According to this, it has been revealed that the family type that most uses the avoidance style is the family based on unity, and the protective families, along with multi-family, use the most positive CHS.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.381
2023 Impact/Etki : 0.24
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi