Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
TUNCELİ İLİ’NDE HAYVANCILIK
2010
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de birçok aile geçimini hayvancılıkla sağlamaktadır. Doğu Anadolu Bölgesinde hayvancılık tarımla birbirini tamamlayan bir ekonomik etkinliktir. Hayvancılık taşıdığı büyük potansiyel ile Aşağı Murat Dağlık Yöresi ekonomisi yönünden güçlü bir kaynak ve kırsal bölgede yaşayan nüfusun çoğunun geçimini sağlayan önemli bir faaliyet alanıdır. 1991–2008 yılları arasında hayvan sayılarında önemli azalmalar gözlenmiştir. Terör nedeniyle köylerin boşalması, hayvancılıkla uğraşan nüfusun göç etmesi, yaylalar ve meralara çıkılması ve hayvan otlatılmasının yasaklanması ve son dönemlerde ekonomik krizlerin yaşanması her yerde olduğu gibi Tunceli ilinde de hayvancılığı olumsuz yönde etkilemiştir. Büyükbaş hayvan sayısında % 60, binek-yük hayvancılığında % 71, koyunculukta % 44 ve kıl keçisinde % 68 oranında bir azalma gerçekleşmiştir. Bu dönemde zarar görmeyen ve teşvik edilen tek faaliyet arıcılıktır. Arıcılık faaliyetinde % 51’lik bir artış gözlenmiştir. Munzur ve Mercan dağlarının zengin florası arıcılıkla uğraşan aileler için bir avantaj olmuştur. Anahtar Kelimeler: Aşağı Murat Dağlık Yöresi, Tunceli, kıl keçisi, arıcılık, yaylacılık.

Anahtar Kelimeler:

livestock in tunceli ili
2010
Yazar:  
Özet:

in turkey, many families are a economical event that complements the livestock farming in the eastern anadolu region, which provides a strong resource and many of the population living in the rural region, is an important activity area that provides a significant reduction in animal counts between 1991–2008 due to the migration of the population dealing with livestock due to terrorism, the ban of the villages, and the destruction of economic crisis in recent periods and the ban of animal grass, as well as a significant increase in the number of animals in the period of age of 47 thousand years, and a significant increase in the number of animals in the age of vineyards in the age of age of age of 68 years, and a population in the increase in an increase in this period of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of occlusion in a population, and a population of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of age of 47 thousand people in a population, which wasps and a population of age of age of age of age of age of

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




1958




Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.709
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi