Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
REN NEHRİ’NDEKİ DÜŞÜK DEBİLERİN ÖNCEDEN KESTİRİMİ İÇİN MODEL GELİŞTİRİLMESİ
2017
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada hedeflenen Ren nehrinin düşük debilerini kara kutu modeli yardımıyla iki hafta önceden tahmin etmektir. Modele eklenecek tanımlayıcı değişkenler korelasyon analizi ile seçildi. Model girdileri seçildikten sonra model geçmiş gözlemlerle kalibre edildi. Ardından bir iklim modeli tarafından tahmin edilmiş yağış verisi hidrolojik modelimize girdi olarak eklendi. Kar yağışının etkin olduğu üst havzalarda düşük debiler ile havza karakteristik verileri (yağış, buharlaşma ve göl seviyesi gibi) arasında yüksek korelasyon değerleri bulunurken yağmurun hakim olduğu aşağı havzalarda korelasyon katsayıları 0.57 ile 0.68 arasında değişmektedir. Benzetim başarımları Doğu Alp havzası için 0.96 NS (1.0 en yüksek değerdir), Batı Alp havzası için 0.83 ve Moselle için 0.77 dir. Lobith çıkış noktası için kalibrasyon ve doğrulama dönemlerindeki tahmin başarımları 0.75 NS civarında olup sonraki çalısmalar için cesaret vericidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 3.012
2023 Impact/Etki : 0.114
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering