Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Çamlıhemşin-Palovit Yaylasının botanik kompozisyonu üzerine bir araştırma
2020
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ile Rize ili Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylasının, botanik kompozisyonu, bitkilerin toprağı kaplama oranı ve mera derecesinin belirlenmesi amaçlanmıştır. 2019 yılı içerisinde, yaylanın mera vejetasyonunun klimaks evresine ulaştığı Temmuz ayında gerçekleştirilen arazi çalışmaları sonunda, Lup metodu ile alınan hatlardan, 112 bitki örneği toplanmıştır. 22 cins ve 15 familya ait toplam 25 taksonun, 10 tanesinin monokotil, 15 tanesinin ise dikotil olduğu belirlenmiştir. Araştırma alanında, mera kalite derecesine göre meraların durumunun tespit edilmesinde botanik kompozisyon bakımından önemli olan familyalardan, Poaceae familyası 6 takson ve % 54.98’lik bir oran ve Fabaceae familyası 1 takson ve % 2.88 gibi son derece düşük bir oranla temsil edilmektedir. Araştırma alanındaki diğer 18 taksonun dahil olduğu 13 familyanın toplam botanik kompozisyon oranının % 42.14 olduğu saptanmıştır. Araştırma sonucunda, bitkilerin toplam toprağı kaplama oranının % 70.75, mera durumunun ise hesaplanan 2.383’lük mera derecesine göre zayıf olduğu belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

A study on the botanical composition of Chamlıhemşin-Palovit Fountain
2020
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at determining the Palovit Fountain, the botanical composition, the soil coverage rate of plants and the degree of mer. In the year 2019, after the landwork conducted in July, when the spread’s mer vegetation reached the klimaks stage, 112 plant samples were collected from the lines taken by the Lup method. A total of 25 taxons of 22 species and 15 families, 10 were monocotile, and 15 were dicotile. In the field of research, among the families that are important in terms of botanical composition in the detection of the state of the meras according to the quality degree, the Poaceae family is represented by a very low rate of 6 taxons and 54.98% and the Fabaceae family 1 taxons and 2.88%. The study found that 13 families, including the other 18 taxons in the field, had a total botanical composition rate of 42.14%. The study found that the total land coverage rate of plants was 70.75% and the land status was weak compared to the calculated 2.383 land grade.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.263
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi