Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 29
 İndirme 11
Temel Sanat Eğitimi Dersinin Disiplinlerarası Gerekliliği Üzerine Bir Değerlendirme
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Temel sanat eğitimi dersi, güzel sanatlar eğitimi veren programların ana derslerinden biridir. Ders müfredatında, sanatın temel özellikleri, ilkesi, bileşenleri ve esasları konu edinilerek uygulamalı ve teorik bilgiler verilmektedir. Programlara göre farklı özellikler barındırsa da uygulanan yöntemde büyük değişiklikler bulunmamaktadır. Temel sanat eğitimi dersi, içeriğinde yapılacak yeni düzenlemelerle farklı programlarda uygulanabilecek bir ders özelliğindedir. Dersin temel amacı, bireylere sanatsal yetiler kazandırma üzerine kurulu olsa da özellikle Türkiye’de sanatın işlevsel özelliğinden yararlanılması adına, farklı programlara entegre edilebilecek bir yapıya sahiptir. Sanatın temel disiplinleri arasında büyük öneme sahip kompozisyon, geometrik formlar, temel çizim özellikleri gibi konular, her disipline hitap eden başlıca konulardır. Bu nedenle ders saati, program özelliklerine göre düzenlenerek uygun görülen sınıf düzeyine yerleştirilerek, bireylerin belirli bir sanat dersini almaları sağlanmalıdır. Bu makalede, temel sanat eğitimi dersinin farklı programlara göre içerik özellikleri üzerinde durularak, örneklerle disiplinlerarası programlara katkısı üzerinden bir değerlendirme yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment of the Interdisciplinary Needs of the Basic Arts Education Course
2020
Yazar:  
Özet:

The basic art education course is one of the main courses of the programs that provide the education of beautiful arts. The curriculum provides practical and theoretical knowledge by acquiring the subject of the basic characteristics, principles, components and principles of art. Although the program contains different features, there are no major changes in the method used. The basic art training course is characterized by a course that can be applied in different programs with new arrangements to be made in its content. The main objective of the course, though it is based on the provision of art skills to individuals, has a structure that can be integrated into different programs, especially in Turkey, in order to benefit from the functional characteristics of art. Among the basic disciplines of art are topics of great importance such as composition, geometric forms, basic drawing characteristics, the main topics that address each discipline. Therefore, the course time should be arranged according to the program’s characteristics and placed at the class level that is considered appropriate, ensuring that individuals take a specific art course. In this article, an assessment will be made on the contents of the basic art training course according to the different programs, with examples of its contribution to interdisciplinary programs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
Turkish Studies Social Sciences