Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
İlk ve Son Sınıf Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Göğüs Cerrahisi Hakkındaki Bilgi ve Tutumlarının Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: İlk ve son sınıf tıp fakültesi öğrencilerinin göğüs cerrahisi hakkındaki bilgi ve tutumlarının karşılaştırılmasıdır. Yöntem: İlk ve son sınıf tıp fakültesi öğrencilerine yöneltilen 5 anket. İlk 4 soru göğüs cerrahisi bilgisini sorgularken son soru gelecekte göğüs cerrahisi isteklerini irdeledi. Bulgular: Ankete 1. sınıftan 71 ve 6. sınıftan 68 kişi katıldı. İlk 4 sorunun tümüne doğru cevap veren bulunmadı. Göğüs boşluğunda bulunan organları 1. sınıfların %15,49’u, 6. sınıfların ise %85,29’unun doğru olarak bildiği saptandı. İki grupta da en sık timüs ve yemek borusunun yerleşimi ile ilgili hatalar yapıldı. Göğüs cerrahisi alanına giren hastalıkların değerlendirildiği soru da birinci sınıflar doğru yanıt veremezken, 6. sınıflardan sadece 6 kişi doğru yanıt verdi. Göğüs cerrahisi branşının tedavi yöntemlerinin değerlendirildiği soruyu iki grup da doğru olarak yanıtlayamazken iki grup öğrencileri büyük oranda kot fraktürü tedavisine yönelik yanlış bilgilere sahipti. Birinci sınıfların %29,57’si (n=21) göğüs cerrahisi alanında tıpta uzmanlık eğitimi düşünürken 6. sınıflardan göğüs cerrahisi uzmanı olmak isteyen saptanmadı. Sonuç: Göğüs cerrahisi branşının bilinirliği tıp fakültesi öğrencilerinin sınıfı ilerledikçe artmakta fakat yine de yetersiz kalmaktadır. Göğüs cerrahisinin diğer bölümlere göre riskli kabul edilmesi ve uzmanlık seçiminde etkili olan tıbbi uzmanlık sınavı, tıp öğrencilerinin gelecekteki bir kariyer olarak göğüs cerrahisi seçimini olumsuz etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Assessment of First and Last Class Medical School Students' Information and Attitudes on Breast Surgery
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The first and last class medical faculty is the comparison of the knowledge and attitudes of students about breast surgery. Method: 5 surveys directed to first and last-class medical faculty students. The first 4 questions questioned the knowledge of chest surgery while the last question addressed the future chest surgery wishes. Results: The survey was attended by 68 people from 1st and 6th classes. The first four questions were not answered correctly. It was found that the organs found in the chest empty were correctly known by 15.49% of class 1 and 85.29% of class 6. In both groups, the most frequent mistakes were made in the placement of timus and food pipe. The question which is assessed by diseases entering the area of breast surgery is that the first class cannot answer correctly, while the sixth class only answered correctly. The question of the treatment methods assessed by the chest surgery branch was not answered correctly, while the two groups of students were largely misleading about the treatment of the cartilage fractures. 29,57 percent of the first class (n=21) are considering specialization in medicine in the field of breast surgery, while the sixth class is not identified to want to be a specialist in breast surgery. The result: the awareness of the branch of breast surgery increases as the classroom of medical faculty students progresses but remains insufficient. The medical expertise exam, which is effective in the risk acceptance of breast surgery compared to other sections and in the selection of specialties, has a negative impact on the choice of breast surgery as a future career for medical students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
Bağcılar Tıp Bülteni