Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Sulfur isotope geochemistry and mineralogy of Balcilar vein type barite-sulphide mineralization, Biga peninsula, NW Turkey
2016
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Balcılar (Çanakkale) barit-galenit cevherleşmesi, Biga yarımadasındaki damar tipi kurşun-çinko-barit yataklarının tipik örneklerinden birisidir. İnceleme alanındaki litolojik birimler; Eosen Akçaalan andeziti, Oligosen Adadağı piroklastikleri, Miyosen Dededağ dasiti, Pliyo-kuvaterner Karaömerler bazaltı ve Kuvaterner aluvyonlar olarak ayırtlanmıştır. Barit-galenit damarları andezitler içerisindeki faylar boyunca oluşmuşlardır. Barit, kuvars ve galenit ana mineraller olup, bu minerallere az miktarda sfalerit, pirit, kalkopirit, kovellin ve markazit eşlik etmektedir. Baritler erken evrede iri-taneli yarı özşekilli-özşekilli kristaller (barit I) ve geç evrede kaba kristallerle girift küçük çubuksu kristaller (barit II) biçiminde iki-evreli mineralizasyonla gelişmiştir. Kuvars küçük barit kristalleriyle birlikte geç evrede oluşmuştur. Galenit, sfalerit, kalkopirit, pirit, markazit ve kovellin geç evre ürünleri olup, önceki oluşan barit kristalleri içerisindeki boşluk zonları boyunca oluşmuşlardır. Sülfür izotop bulguları galenitteki sülfürün bakteriyel veya inorganik sülfattan (SO4=) indirgenmiş veya izotopik olarak hafif S-kökenle etkileşimi göstermektedir. Barit-H2S ve galenit-H2S ayrımlaşma faktörlerinden itibaren hesaplanan δ34SH2S değerleri, sıcaklık koşullarının 200-300 °C arasında olduğunu göstermiştir. Baritlerin güncel okyanus veya Eosen deniz suyu bileşiminden daha düşük δ34S değerleri, hidrotermal sıvıların magmatik yan kayaçlarla etkileşiminden kaynaklandığı biçiminde değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.390
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi