Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Uniform sıcaklık uygulanmış metal matrisli kompozit diskin ısıl gerilme analizi
2013
Dergi:  
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, uniform sıcaklık etkisindeki metal matrisli kompozit diskinısıl gerilme analizinin yapılmasıdır. Analiz edilen kompozit diskin malzemesi,alüminyum matrise sahiptir ve çelik fiberlerle takviye edilmiştir. Analiz için sonluelemanlar metodu (FEM) tercih edilmiştir. Bu nedenle, modelleme ve analizler içinANSYS sonlu elemanlar yazılımı kullanılmıştır. Önceki çalışmalardan farklıolarak, kompozit disk üç boyutlu olarak modellenmiştir. Elde edilen üç boyutlukompozit disk modeli üzerine çeşitli yapısal sınır şartları ve sırasıyla 60, 90, 120,150, 180, 210, 240 ve 270 °C uniform sıcaklıklar uygulanmıştır. Uniform sıcaklıketkisiyle, üç boyutlu kompozit disk üzerinde oluşan ısıl gerilmelerin ve ısıl şekildeğiştirmelerin değerleri ve disk üzerindeki dağılımları elde edilmiştir. Uygulananfarklı değerlerdeki uniform sıcaklıklar nedeniyle elde edilen gerilme ve şekildeğiştirme sonuçları, birbiriyle karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, ısılgerilmelerin ve ısıl şekil değiştirmelerin değerleri ve dağılımlarının, uygulananuniform sıcaklık değişimine bağlı olarak değişim gösterdiği tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 870
2023 Impact/Etki : 0.114
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi