Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
İran-Çin “Yeni” Stratejik İşbirliğinin Dinamikleri
2023
Dergi:  
Alternatif Politika
Yazar:  
Özet:

İran-Çin iş birliği sadece iki tarafın ekonomik çıkarlarına dayanan tek boyutlu bir iş birliği değildir. Bu iş birliğinin, ABD’nin Orta Doğu ve Orta Asya’daki hakimiyetini en aza indirgemek ve İran ile Çin’in gelecekteki siyasi, ekonomik ve stratejik politikalarının verimli çalışmasını sağlamak için yeni stratejiler aramak gibi başka boyutları da vardır. 2013 yılında, Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nin duyurulmasıyla birlikte, İran-Çin iş birliği, iki ülkenin siyasi, ulusal ve uluslararası çıkarları için giderek daha kritik hale geldi. Bu amaçla İran ve Çin, 25 yıllık bir stratejik iş birliği anlaşması imzaladılar ve İran, Eylül 2021’de Şanghay İş birliği Örgütü’nün (ŞİÖ) tam üyesi olarak kabul edildi. İran ile Çin'in siyasi, ekonomik, güvenlik ve askeri iş birliğinde ortak çıkarları bulunduğundan, İran ve Çin arasındaki stratejik ve uzun vadeli iş birliğinin, Ortadoğu ve Orta Asya’nın siyasi ve ekonomik dengelerini değiştirecek en önemli faktörlerden biri olacağı öngörülüyor. Bu bakış açısıyla, bu çalışma İran-Çin stratejik iş birliğinin dinamiklerini keşfetmeyi ve bu iki ülke yakınlaşmasının arkasındaki temel faktörleri analiz etmeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Dynamics Of Iran-china “new” Strategic Cooperation
2023
Yazar:  
Özet:

Iran-China cooperation is not one-dimensional that based only on the economic interests of the two parties. It has other dimensions such as seeking new strategies to minimize the domination of the United States in Central Asia and the Middle East to ensure the efficient operation of their future political, economic, and strategic policies. In 2013, with the declaration of the Belt and Road Initiative (BRI), Iran-China cooperation increasingly became more critical for the two countries' political, national, and international interests. To this end, Iran and China have decided to sign a long-term (25 years) strategic cooperation agreement and Iran was admitted to the Shanghai Cooperation Organization (SCO) as a full member in September 2021. Since Iran and China have common interests in political, economic, security, and military cooperation, it is predicted that the strategic and long-standing cooperation between Iran and China will be one of the most significant factors to change the balance of the Middle East and Central Asia both politically and economically. From this point of view, this study aims to explore the dynamics affecting Iran-China strategic cooperation and analyze the core factors behind this rapprochement.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Alternatif Politika

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 372
Atıf : 905
2023 Impact/Etki : 0.102
Alternatif Politika