Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİN UYGULANMA DURUMU
2015
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hazır giyim sektörü ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Bu sektörün korunması ve geliştirilmesi kapsamında çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla yasalarda belirtilen önlemlerin uygulanması önem taşımaktadır. Bu sektörde çalışanlar birçok sağlık problemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Gelişmiş ülkelerde çalışma ortamının insancıllaştırılması ve güvenliği konusunda araştırma ve geliştirme (AR-GE) çalışmaları periyodik olarak yapılmaktadır. Bu araştırmada işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda hazır giyim işletmelerinde alınan önlemlerin uygulanma durumu tespit edilmeye çalışılmıştır. Hazır giyim sektöründeki teknolojik gelişmelere paralel olarak özellikle işyerlerinde çalışanların güvenliği ile ilgili birtakım ortak sorunlar gündeme getirilmiştir. Gelişen teknolojiyle çalışanlar yeni risk ve tehlikelerle karşı karşıya kalmışlardır. Başlangıçta fazla önemsenmeyen bu sorunlar işletmelerde üretimi tehlikeye sokup, iş verimini etkilemesi sonucu sağlık ve güvenlikle ilgili tedbirlerin alınmasını gündeme getirmiştir. Her geçen gün iş kazalarıyla maddi ve manevi kayıpların büyük boyutlara ulaşması konunun önemini daha da arttırmaktadır. Bu bağlamda amaç, çalışanların tehlikelerden korumasının yanı sıra daha iyi bir iş ortamında uzun süre çalışmalarını sağlamaktır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği; iş yerlerinde işin yürütülmesiyle ilgili oluşan tehlikelerden ve sağlığa zararlı olabilecek şartlardan korunmak amacıyla yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışanların motivasyonu artmakta iş verimi olumlu etkilenmektedir(Durdu, 2006).

Anahtar Kelimeler:

Working Safety and Safety Standards in the Working Safety Standards
2015
Yazar:  
Özet:

The clothing industry has an important role in our country’s economy. In the framework of the protection and development of this sector, it is important to implement the measures specified in the law in order to ensure the safety of employees. Workers in this sector are faced with many health problems. Research and Development (AR-GE) studies on humanization and safety of the work environment in developed countries are conducted periodically. This study has been aimed at identifying the state of implementation of the measures taken in ready-made clothing enterprises in the field of labor health and safety. Parallel to the technological developments in the ready-made clothing industry, a number of common issues related to the safety of workers in the workplace have been presented. Workers with advanced technology are faced with new risks and dangers. These problems, which were not very important at the beginning, threatened the production in the enterprises and led to the adoption of health and safety measures as a result of affecting the work performance. The importance of the matter is increasing by day to day, with the work accidents and the material and spiritual losses reach large dimensions. In this context, the goal is to protect employees from dangers as well as to ensure that they work for a long time in a better business environment. Occupational health and safety includes work to protect against the dangers of work and conditions that may be harmful to the health. In a safe and healthy environment, the motivation of employees increases and the work output is positively affected (Durdu, 2006).

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.265
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi