Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ DİSİPLİNİ KAPSAMINDA KALKINMA AJANSLARI UYGULAMALARINA IDEAMETRİC (ÖLÇÜCÜLÜK) YAKLAŞIMI ANALİZİ
2017
Dergi:  
Anka E-Dergi
Yazar:  
Özet:

Merkez kapitalist ülkelerdeki koşullar, gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerdeki şartlarla aynı nitelikleri göstermeyebilir. Ancak uygulamada, modernizm ve geleneksel kalkınmacı söylem, az gelişmiş ülkelerin merkez kapitalist ülkelerde üretilen bilginin çıktıları olan standart ve modellemelere bağlı kalmalarına yol açacak politikalar, araçlar ve kurumları önermektedir. İdeametrik (ölçücülük) tezi bu anlamda yönetsel gerçekliğin oluşumu sürecindeki durumu tespit eden bir paradigma olarak ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada, Ölçücülük çerçevesinde, merkez kapitalist ülkelerdeki bilgiye dayanan yönetim bilgi sistemleri (YBS), kalkınmacılık ve COBIT modeli ile ilgili analizler yapılarak yönetsel gerçekliğin oluşumuna dair bir inceleme yapılarak kavramsal ve kuramsal analizlere katkıda bulunulmakta olup, kuram olma potansiyelini yakalaması için de daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

management information systems analysis of development agencies applications within the scope of discipline
2017
Dergi:  
Anka E-Dergi
Yazar:  
Özet:

the conditions in central capitalist countries may not show the same qualities as the conditions in developing or underdeveloped countries, but in practice modernism and traditional developmentist said at least developed countries lead to the standard and modellings of information generated in central capitalist countries, policies recommend tools and institutions ideametric criteria thesis emerged as a paradigma that detects the situation in the process of the formation of administrative reality in this sense, management information systems based on information in central capitalist countries in the framework of dimensional development and cobıtal model are managed to contribute to the potential of development and development and development and development and development

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anka E-Dergi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 62
Atıf : 39
Anka E-Dergi