Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 5
MEHMET AKİF HAKKINDAKİ BAZI İSTİFHAMLARA DAİR
2021
Dergi:  
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Büyük şahsiyetler, karanlıkları aydınlatan meşalelerdir. Toplumlar bu meşalelerin aydınlığında yollarını bulur, karanlık dehlizlerde kaybolmaktan kurtulurlar. Ufukların karardığı, ümitlerin söndüğü günlerde milletimizi aydınlatan, ona kurtuluş yolunu gösteren şahsiyetlerden biri de Mehmet Akif’tir. Akif, sağlığında fikir ve mücadele azmi ile milletimize rehberlik ettiği gibi, bugün de bıraktığı eser ve hatıratı ile başta gençliğimiz olmak üzere toplumumuza ışık olabilecek mahiyettedir. Bu yazıda son zamanlarda bir takım istifhamlarla değersizleştirilmeye çalışılan Akif’in istifhama medar yönleri ele alınmıştır. Özellikle Sultan Abdulhamit’e yönelik tavrına bina edilen eleştirler üzerinde durulmuş, bu eleştirilerin haksızlığına işaret edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

MEHMET AKİF HAKKINDAKİ BAZI İSTİFHAMLARA DAİR
2021
Yazar:  
Özet:

The great characters are the shadows that light the darkness. The societies find their ways in the light of these shadows, and get rid of the disappearance in the dark shadows. One of the personalities that illuminate our people in the days when the horizons are dark, the hopes are shut, and show him the way of salvation is Mehmet Akif. Akif, as he guides our people with his mind and struggle in his health, with his work and remembrance he has left today, can be a light to our society, first of all, our youth. This article has been discussed by a group of people who have recently tried to disguise Akif’s disguise. Specifically focused on criticisms based on the attitude toward Sultan Abdulhamit, these criticisms were pointed out to the injustice.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 420
2023 Impact/Etki : 0.097
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi