Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Potasyum Uygulamasının Tuz Stresindeki Arpanın Fotosentetik Pigment İçeriği, Ozmotik Potansiyel, K+/Na+ Oranı ile Bitki Büyümesindeki Etkileri
2006
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu saksı çalışmasında, Tokak 157/37 arpa çeşidinde Hordeum vulgare L. potasyum uygulamasının K2SO4 tuzlu ve tuzsuz koşullarda etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Saksılarda 4 farklı 0, 200, 400, ve 600 mg K kg-1 saksı potasyum dozu, tuzlu ve tuzsuz ortamlarda uygulanmıştır. Denemede tuzluluk düzeyi 8 mmhos cm_1 olarak belirlenmiştir. Tuz stresi şartlarında Tokak 157/37 arpa çeşidinin toprak altı ve toprak üstü kuru ağırlıkları, ozmotik potansiyeli, fotosentetik pigment içerikleri ve K+/Na+ oranında tuzsuz şartlara göre kıyaslandığında azalma belirlenmiştir. Toprağa uygulanan potasyumun Tokak 157/37 çeşidinin toprak altı ve üstü kuru ağırlıklarını, ozmotik potansiyeli, fotosentetik pigment içeriklerini ve K+/Na+ oranlarını arttırmıştır. Potasyum uygulaması bitki gelişimini önemli derecede etkileyerek tuzun negatif etkisini azaltmıştır

Anahtar Kelimeler:

Potassium Application In Salt Stress Arpan's Photosynthetic Pigment Content, Ozmotic Potential, Rate of K+/Na+ Effects on Plant Growth
2006
Yazar:  
Özet:

In this study, the target is to determine the effects of the Hordeum vulgare L. potassium application in the Tokak 157/37 arpa species in K2SO4 salt and non-salt conditions. 4 different 0, 200, 400, and 600 mg K kg-1 potassium doses are applied in salt and salt-free environments. In the test, the salty level was determined as 8 mmhos cm_1. In salt stress conditions, the reduction of the Tokak 157/37 arpa varieties was determined when compared to the soil and soil dry weights, ozmotic potential, photosenthetic pigment content and the K+/Na+ ratio of saltless conditions. The tokak 157/37 potassium that is applied to the soil has increased the ground-and-top dry weights, ozmotic potential, photosenthetic pigment content and K+/Na+ rates. The application of potassium has reduced the negative effects of salt by significantly affecting plant development.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.925
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences