Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
KALİTE VE MİKTAR BELİRSİZLİKLERİ ALTINDA GERİ DÖNÜŞÜM AĞ TASARIMI
2013
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde tersine lojistik (TL) önemli bir karlı ve sürdürülebilir iş stratejisi olarak giderek artan bir şekilde önem kazanmaktadır. İşletmeler ise politik, ekonomik ve çevresel baskılardan dolayı TL faaliyetlerini uygulamak zorunda kalmaktadırlar. TL ağlarının en karakteristik özelliği ise ağ tasarımında kullanılan bazı parametre değerlerinin bilinmediği durumlarda ortaya çıkan belirsizliktir. TL ağları geri dönen ürünün zaman, miktar ve kalitesi ile ilgili yüksek oranda belirsizlik içermektedir. Deterministik modeller ise doğasında belirsizlikleri içeren TL ağlarını tasarlamakta yetersiz kalmaktadır. Bu çalışmada belirsizlikler altında çok aşamalı, çok ürünlü, kapasite ve tesis sayısı kısıtlı iki aşamalı stokastik programlama modeli önerilmiştir. Önerilen modelin çözümünde örneklem yakınsama yaklaşımı şeması kullanılmıştır. Çalışmada geliştirilen genel TL ağ tasarım modeli Türkiye’de elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü alanında hizmet vermekte olan tersine lojistik firmasının ağ tasarım problemi için uygulanmıştır. Sonuçlar geliştirilen stokastik programlama modelinin ekonomik açıdan etkin olduğunu göstermekte ve belirsizlikleri gidererek yöneticilere stratejik yatırım kararı almada yardımcı olabileceğini göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

Quality and MICTAR RETURN RETURN Network Design
2013
Yazar:  
Özet:

Today, reverse logistics (TL) is increasingly increasing as an important profitable and sustainable business strategy. Companies are forced to carry out their activities due to political, economic and environmental pressures. The most characteristic feature of the TL networks is the uncertainty that occurs in cases where some parameters used in the network design are unknown. The TL networks contain a high degree of uncertainty about the time, quantity and quality of the returning product. Deterministic models remain insufficient in designing TL networks that contain uncertainty in nature. In this study, under uncertainty, a multi-stage, multi-productive, capacity and facility limited two-stage stokastic programming model was proposed. In the solution of the proposed model, the sample approach scheme was used. The general TL network design model developed in the study was applied to the network design problem of the logistics company that is serving in the field of electric and electronic waste recycling in Turkey. The results show that the developed stocastic programming model is economically effective and can help managers make strategic investment decisions by removing uncertainty.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 1.455
2023 Impact/Etki : 0.14
İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi