Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 8
DIŞ POLİTİKADA AKTÖR YAPI İLİŞKİSİ: ARAP BAHARI SÜRECİNDE TÜRKİYE SURİYE İLİŞKİLERİNİN DİNAMİK DIŞ POLİTİKA ANALİZİ MODELİ BAĞLAMINDA ANALİZİ
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye-Suriye ilişkilerinin Arap Baharı sürecinde değişime uğramasını analiz eden bu çalışmada temel dayanak noktası aktör-yapı sorunudur. Carlsnaes’in, Margaret Archer’ın Morfogenetik Yaklaşımını baz alarak geliştirdiği Dinamik Dış Politika Analizi Modeli (DDPAM) çerçevesinde, Türkiye-Suriye ilişkilerinde meydana gelen değişim, “Dera’da gösterilerin başlaması ve Hama Kuşatması”, “RF-4E keşif uçağının düşürülmesi ile angajman kurallarının değiştirilmesi” ve “Fırat Kalkanı Harekatı” ışığı altında analiz edilmiştir. Türkiye’nin Suriye politikasının, süreç içerisinde “yapı” ile karşılıklı etkileşimi neticesinde değiştiği ve bu dış politika eylemlerinin aynı zamanda yeni bir yapılandırmaya yol açtığı sonucuna varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Agent-structure Relations In Foreign Policy: An Analysis Of Turkey-syria Relations During The Arab Spring On A Dynamic Foreign Policy Analysis Model
2019
Yazar:  
Özet:

The main focal point in this study analyzing the change of Turkey-Syria relations during the Arab Spring is the agent-structure problem. The change that took place in Turkey-Syria relations is analyzed in the light of “the beginning of the demonstrations in Daraa and the Siege of Hama”, “shooting down of Turkish RF-4E reconnaissance aircraft”, “violation of rules of engagement”, and “Operation Euphrates Shield” in the framework of Dynamic Foreign Policy Analysis Model (DFPAM) developed by Carlsnaes based on Margaret Archer’s Morphogenetic Approach. It is concluded that Turkey’s Syria policy changed in the process as a result of the interaction with the “structure” and that these foreign policy actions led to a new structuring at the same time. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.378
2023 Impact/Etki : 0.24
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi