Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Tarihi Yapılar İçin Jeodezik Tabanlı Yapı Bilgi Modeli Tasarımı ve Uygulaması
2013
Dergi:  
Harita Teknolojileri Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut yapıların kullanımına, üzerine etkiyen yüklere ve bulunduğu çevre koşullarına bağlı olarak yapının tasarlanan ömrünün belirlenmesi, yapıda ve yapı elemanlarında zamana ve çevre koşullarına bağlı olarak meydana gelen bozulmaların uygulanacak testlerle tespit edilmesi ve gerekli görüldüğü takdirde, yapının onarılması için gerekli işlem adımlarına karar verilmesi için yapıların detaylı olarak incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sırasında, ekonomi göz önünde bulundurularak yapının yaşam ömrünün uzatılması amaçlanmaktadır. Mevcut yapılara örnek olan tarihi taşınmazların da ayrıntılı olarak incelenmesi, tarihi mirasın korunması için çok büyük bir önem taşımaktadır. Tarihi taşınmazlarda meydana gelen hasarın belirlenmesi için görsel analizin yanı sıra, malzeme özelliklerinin belirlenmesi ve yapı üzerinde çeşitli testlerin yapılması gereklidir. Hasar mekanizmasının belirlenmesi için yapının bulunduğu ortamın iklim özelliklerinin de diğer bilgilerle birlikte göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Çalışma kapsamında tarihi taşınmazlarla ilgili detaylı incelemeyi gerçekleştirmek ve gerekli onarım stratejilerine karar vermek üzere yersel lazer tarayıcı kullanılarak, Seddülbahir kalesinin Kuzey Kulesine ait hasar ve yüzey özelliklerini içeren 3 boyutlu jeodezik tabanlı yapı bilgi modelinin CityGML (City Geography Markup Language) ile oluşturulma aşamaları ele alınmaktadır. Anahtar Kelimeler: CityGML, Yersel Lazer Tarama, Tarihi Taşınmazlar, Onarım.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Harita Teknolojileri Elektronik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 95
Atıf : 131
Harita Teknolojileri Elektronik Dergisi