Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 18
Rekreatif Amaçlı Spor Yapan Bireylerin İzokinetik Diz Kuvvetlerinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut araştırmanın amacı, Rekreatif amaçlı spor yapan bireylerin izokinetik diz kuvvetlerinin değerlendirilmesidir. Çalışmaya rekreatif amaçlı spor yapan 10 erkek sağlıklı birey dahil edilmiştir. Deneklerin boy, kilo ve VKİ parametrelerini belirlemek için Gaia 359 Plus BodyPass analizörü, izokinetik diz kuvvetlerin belirlenmesi için ise Humac Norm Cybex izokinetik dinamometre kullanılmıştır. İstatistiksel analiz için SPSS 21. paket programı kullanıldı. D ve ND tarafların karşılaştırılmasında paired sample t-testi uygulandı. 60o sn-1 açısal hızda hem Eks hemde Fleks kuvvetlerinde D taraf lehine anlamlılık tespit edilirken (p<0,05), 180o sn-1 ve 240o sn-1 açısal hızlarda herhangi bir anlamlılık yoktu (p>0,05). 60o sn-1, 180o sn-1 ve 240o sn-1 açısal hızlarda H/Q oranlarında ve Yİ değerlerinde de anlamlılığa rastlanmadı (p>0,05). Sonuç olarak rekreatif amaçlı spor yapan bireylerde düşük açısal hızlarda D ve ND tarafta kuvvet farklılıkları ortaya çıkarken, yüksek açısal hızlarda kuvvet değerlerinin benzer olduğu saptandı. Ayrıca D ve ND taraflarda tüm açısal hızlarda H/Q oranlarının ve Yİ değerlerinin benzer sonuçlar ortaya koyduğu, H/Q oranlarının açısal hızlara göre sakatlık riski aralıklarında olmadığı tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the Isokinetic Knee Forces of Individuals Who Do Recreational Sports
2020
Yazar:  
Özet:

The objective of the current research is to evaluate the isochinetic knee strength of individuals who do recreational sports. The study included 10 healthy men who performed recreational sports. The Gaia 359 Plus BodyPass analyzer has been used to determine the height, weight, and VKI parameters, while the Humac Standard Cybex isocinetic dynamometer has been used to determine the isocinetic knee forces. The SPSS 21 package program was used for statistical analysis. A paired sample t-test was applied to the comparison of the parts of D and ND. At 60o sn-1 angle speed, both Ex and Flex forces were determined to be meaningful to the D side (p<0,05), 180o sn-1 and 240o sn-1 angle speed were not meaningful (p>0,05). 60o sn-1, 180o sn-1 and 240o sn-1 angular speeds were not significant in H/Q ratio and YI values (p>0,05). As a result, individuals who do recreational sports at low angle speeds show differences in strength on the side of D and ND, while high angle speeds show similar strength values. It was also found that H/Q rates and YI values in all angle speeds in the D and ND sides show similar results, and that H/Q rates are not in the risk range compared to angle speeds.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.824
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi