Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
DOKTORLARIN SPOR YAPMA ALIŞKANLIKLARI VE SAĞLIKLI YAŞAM DÜZEYLERİ
2015
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı doktorların spor yapma ve sağlıklı yaşam düzeylerini belirlemektir. Araştırmaya Elazığ ilinde görev yapan 893 doktordan 123 kişiye anket uygulanmıştır. Verilerin analizinde SPSS istatistik paket programı kullanılmış ve aritmetik ortamında, % ve frekans uygulanılmıştır. Doktorlar, erkek, orta yaş grubunda, evli, uzman ve pratisyen ağırlıklı bir dağılım göstermektedir. Doktorların %43.9’ ü hiç spor yapmadıklarını, %31.7 sinin de arasıra sportif etkinliğe katıldıkları belirlenmiştir. Sportif aktivitelere katılanların ise ağırlıklı olarak 30 dakika, akşam saatlerinde spor yaptıkları belirlenmiştir. Doktorların %84.6’ sı nın herhangi bir sağlık problemi olmadığı belirlenmiştir. %15.4’ün de ise yüksek tansiyon, obezite ve kalp hastalıkları başta olmak üzere sıralanmaktadır. Araştırmaya katılan doktorların vücut kitle indeksi ortalaması 25.82 olarak belirlenmiştir. Araştırmaya katılan doktorların hafif kilolu olduklarını söyleyebiliriz. Doktorların %63.4’ nun sigara içmedikleri, %75.6’ sınında hiç alkol kullanmadıkları belirlenmiştir. Doktorların spor etkinliklerini izlenme oranları, spor etkinliklerine katılma oranlarından fazla olduğu belirlenmiştir. Doktorlar arasında sportif etkinlikler daha fazla oranlarda izlenmektedir. Araştırmaya katılan doktorların spor yapma amaçları içerisinde ön plana çıkan sağlığımı koruma isteği, sporu sevme, zevk alma maddeleri ön plana çıkmaktadır. Bu sonuç yapılan çalışmalarla paralellik göstermektedir. Araştırmaya katılan doktorların yaptıkları en fazla sportif etkinlik yürüme egzersizidir. İkinci sırada ise futbol (amatör- halı saha) sporu gelmektedir. Üçüncü sırada ise evde yapılan egzersizler (koşu bandı- bisiklet gibi) gelmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi