Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
E- SAĞLIK OKURYAZARLIK VE SİBERKONDRİ ARASINDAKİ İLİŞKİ ÜZERİNE BİR SAHA ARAŞTIRMASI
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi ve internet kullanımının yaygınlaşması sonucu çağımızda yeni internet hastalıkları ortaya çıkmıştır. Bu araştırmanın amacı sağlık hizmetlerinde çalışacak olan öğrencilerin e-sağlık okuryazarlık ve siberkondri arasındaki ilişki düzeylerini araştırmaktır. Araştırmanın katılımcılarını Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda okuyan tüm programlar düzeyindeki öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak, online anket yöntemi uygulanmıştır. Siberkondri ile ilgili ölçek, Begic vd., (2019) tarafından geliştirilen ve Türkiye’ de geçerlilik ve güvenilirlik çalışmasını yapmış Durmuş vd., (2022) çalışmasından alınmıştır. E Sağlık Okuryazarlığı ölçeği ise Norman vd., (2006) tarafından geliştirilen ve Gencer vd., (2015) geçerlilik güvenilirliği yapılmış olan çalışmasından alınmıştır. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların e-sağlık okuryazarlık düzeylerinin yüksek, siberkondri düzeylerinin ise orta düzeyde olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, e- sağlık okuryazarlığı ile siberkondri arasında istatistiksel olarak anlamlı negatif yönlü ve düşük bir ilişki vardır. Regresyon analizine göre e- sağlık okuryazarlığın siberkondriyi negatif yönde etkilediği belirlenmiştir. Bu sonuçlar e- sağlık okuryazarlığının siberkondrinin bir belirleyicisi olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

A further research on the relationship between e-health readiness and cybercondery
2022
Yazar:  
Özet:

As a result of the rapid development of technology and the spread of the use of the internet, new internet diseases have emerged in our era. The aim of this research is to explore the levels of the relationship between e-health literature and siberkondria of students who will work in healthcare. The research participants are formed by students at the level of all programs studying at the University of Sakarya Health Services Professional High School. As a data collection tool in the research, the online survey method has been applied. The scale related to Siberkondri, Begic vd., (2019) developed and conducted validity and reliability work in Turkey, Sturdu vd., (2022) study. The E Health Reading Scale is developed by Norman vd., (2006) and Gencer vd. In 2015, the study was carried out on the reliability of validity. The research finds that the e-health reading levels of the participants are high and the siberkondrial levels are medium. In addition, there is a statistically significant negative and low relationship between e-health literature and siberkondria. Regression analysis shows that e-health literature affects siberkondria in a negative direction. These findings show that e-health literature is a determinant of siberkondria.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research