Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 27
 İndirme 4
Guidelines for Ecological and Technological Built Environment: A Case Study on Güdül-Ankara, Turkey
2011
Dergi:  
Gazi University Journal of Science
Yazar:  
Özet:

In line with sustainable development, the reactions to current urban planning and design have led to a new alternative and futuristic approach called “ecological and technological (eco-tech) planning and design which is non-damaging to the environment, brings efficient uses of resources with local skills, turns the negative aspects of technological advances to positive, guides good landuse planning with compact forms, uses natural analyses in site selection and planning, combines environmental technologies in terms of renewable energy, explores sustainable transportation and infrastructure, brings urban agriculture to the cities for self sufficiency and uses information and geographic information technologies for ecological issues in the settlements. The objectives of this article are to present a design framework and strategic approach with eco-tech planning and GIS, to develop a design strategy guide, and to increase awareness about urban aspect of ecological challenge and environmental aspect of urban development based on conclusions from a case study in Güdül-Ankara, Turkey. New eco-tech guidelines for small settlements in this research are promoted.   Keywords: Eco-tech Planning-Design, Cities of Tomorrow, Urban Sustainability, Green-Smart Settlements, Advanced Technologies, Planning-Design Guidelines  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi University Journal of Science

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.843
Atıf : 1.746
2023 Impact/Etki : 0.165
Gazi University Journal of Science