User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 33
 Downloands 2
MOBİL TEKNOLOJİLER KAPSAMINDA TÜKETİCİLERİN AKILLI TELEFON KULLANIM TERCİHLERİNİN SATIN ALMA SÜRECİNE ETKİLERİ
2021
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Günümüzde internet ve mobil cihaz teknolojilerindeki gelişmeler hem tüketicilerin hem de perakendecilerin pazarlama bağlamında, mobil teknolojilerin sunduğu olanaklardan daha fazla yararlanmalarına imkan vermektedir. Bu çerçevede çok kanallı perakendeciliğin yapı taşlarından biri haline gelen mobil teknolojilere yönelik tüketici değerlendirmeleri araştırılmaya değer bir konu olarak ön plana çıkmaktadır. Çalışmanın amacı; mobil teknoloji kullanımına yönelik kullanım davranış öncüllerinin ve tutumların, tüketicilerin satın alma karar süreci adımları üzerindeki etkilerini incelemektir. Teknoloji Kabul Modeli (TKM) temel alınarak geliştirilen araştırma modelinde; algılanan kullanım kolaylığı, algılanan fayda ve tutum değişkenlerinin satın alma karar sürecinin her bir adımı üzerindeki etkileri analiz edilmiştir. Analizler için gerekli veriler online anket aracılığıyla toplanmıştır. 925 katılımcıdan sağlanan verilerle yapısal denklem kullanılarak yapılan model testi sonucunda tüketicilerin mobil teknoloji kullanımına yönelik tutumları üzerinde algılanan kullanım kolaylığı ve faydanın etkili olduğu görülmüştür. Ayrıca tüketicilerin satın alma karar süreci adımlarından; alternatifleri belirleme ve alternatifleri değerlendirme safhalarında akıllı telefonlarını daha yoğun olarak kullandıkları tespit edilmiştir.

Keywords:

null
2021
Author:  
0
2021
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.664
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi