Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Rezin Kompozit ve Cam İyonomer Esaslı Materyallerin Basma Dayanıklılıklarının Saptanması
2011
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rezin Kompozit ve Cam İyonomer Esaslı Materyallerin Basma Dayanıklılıklarının SaptanmasıTijen Pamir1, Bilge Hakan Şen2 1Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, Diş Hastalıkları Ve Tedavisi Ana Bilim Dalı, İzmir 2Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, Endodonti Ana Bilim Dalı, İzmir AMAÇ: Bu in vitro çalışmada, rezin kompozit ve cam iyonomer esaslı restoratif materyallerin basma dayanıklılıkları araştırıldı. YÖNTEMLER: 4 mm çapında 6 mm yüksekliğindeki materyal örnekleri Delrin® kalıplar içerisinde hazırlandı. Tüm deneysel işlemler oda sıcaklığında gerçekleştirildi. Farklı rezin kompozitler (Esthet-X, Z250, Ceram-X, TPH ve Siloran), poliasit modifiye rezin kompozit (Compoglass F), rezin modifiye cam iyonomer (Photac Fil Quick Aplicap) ve konvansiyonel cam iyonomer siman (Ketac Molar Quick Aplicap) test edildi. Materyallerin basma dayanıklılıkları üniversal test cihazında tespit edildi. Elde edilen veriler tek yönlü ANOVA ve takiben Bonferroni testi ile analiz edildi (p=0,05). BULGULAR: Rezin kompozitlerin basma dayanıklılıkları arasındaki farklılıklar anlamlı bulundu (p<0,05). En yüksek basma dayanıklılığı Z250'den en düşük ise Ketac Molar Quick Aplicap'dan elde edildi. Bir geçiş materyali olarak Compoglass F, rezin kompozitlerin bazılarından (p<0,05) ve konvansiyonel cam iyonomer simandan (p<0,01) farklı direnç değerleri sergiledi. Konvansiyonel ve rezin modifiye cam iyonomer simanların basma dayanıklılıkları arasındaki fark ise istatistiksel açıdan anlamlı değildi (p>0,05). SONUÇ: Bu çalışmanın sınırları dâhilinde, tümü estetik restoratif materyal kapsamında anılan ancak farklı kimyasal niteliklere sahip olan birçok malzemenin direncinin birbirinden son derece farklı olduğu ve kullanımlarında bu farklılığın dikkate alınması gerektiği sonucuna varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 495
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi