Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 12
Birinci Dünya Savaşı
2014
Dergi:  
Mülkiye Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu savaş için literatürde hep tekrar edilen, ama hiçbir zaman detaylı açıklaması yapılmayan siper savaşının ne derece teknik ve karmaşık mimari ve taktik tarafları olduğunu da Stone’un kitabının sayfalarında bulmanız mümkündür. Yüzlerce kilometre uzayan cephe hatlarının askeri mimari harikaları olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak özellikle Batı Cephesi’ndeki durumda uç vermiş sivilce gibi çıkan ilerleme noktalarının savaşın ileri evrelerinde ne derecede büyük insan kayıpları pahasına elde tutulmaya çalışıldıkları en çarpıcı anlatımıyla kitabın ana konularından birini oluşturmaktadır. Bu ilerleme noktalarından biri olan Almanların Paris’e doğru oluşturdukları çıkıntı binlerce

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mülkiye Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 825
Atıf : 1.898
Mülkiye Dergisi