Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
Farklı Yetiştirme Ortamlarının Toros Kardeleni (Galanthus elwesii Hook.)’nin Soğan Performansı Üzerine Etkileri
2015
Dergi:  
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma sonbahar–kış yetiştirme döneminde Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüne ait ısıtmasız plastik serada gerçekleştirilmiştir. Araştırmada çevre büyüklüğü 1,5–2 cm olan Toros Kardeleni (Galathus elwesii Hook.) soğanları kullanılmış ve soğanlar topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilmiştir. Araştırma farklı ortamların (perlit, zeolit, pomza, kum, torf, Hindistan cevizi torfu ve talaş) Galanthus elwesii Hook. soğanlarının soğan çevre büyüklüğü, soğan ağırlığı, yavru soğan oranı, bitki boyu ve yaprak boyu üzerine etkilerini araştırmak için yürütülmüştür. Yetiştiricilik sonrası en yüksek soğan çevresi ve soğan ağırlığı değerleri Hindistan cevizi torfu (5,1 cm ve 2,2 g) ve torf (4,9 cm ve 2,0 g) ortamlarından elde edilmiştir. En yüksek yavru soğan oranı (% 43,8) ve bitki boyu (22,7 cm) da Hindistan cevizi torfunda saptanmıştır

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Different Substrates On Galanthus Elwesii Hook. Bulb Performance
2015
Yazar:  
Özet:

This research was conducted in unheated greenhouse at Ege University, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture in autumn–winter growing season. In the study, bulbs (1.5–2 cm circumference) of Galathus elwesii Hook were used and snowdrop bulbs were cultivated with soilless culture method. The study was conducted to find out the effects of different substrates (perlite, zeolite, pumice, sand, peat, coco peat and bark) on Galanthus elwesii Hook‟s bulb circumference, bulb weight, daugter bulb ratio, plant height, leave height. In harvesting time, the highest bulb circumference and bulb weight were obtained in cocopeat (5.1 cm and 2.2 g) and peat (4.9 cm ve 2.0 g). The highest daugther bulb ratio (43%) and plant height (22.7 cm) were investigated in cocopeat

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 1.035
2023 Impact/Etki : 0.197
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi