Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
COVID-19 Aşısı İçin Ödeme İstekliliği
2022
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), etkili tedavilere ek olarak pandemiyi kontrol edebilmek için aşıların geliştirilmesi önceliğini vurgulamaktadır. Etkili sağlık politikalarının belirlenmesi için COVID-19 aşılarının kabul edilebilirliğinin ve aşı için ödeme istekliliğinin bilinmesinin önemli olduğu düşünülmektedir. Bu çalışma, bireylerin COVID-19 aşısı için ödeme istekliliğini ve ödeme istekliliğini etkileyen etmenleri ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışmada, COVID-19 aşısı için ödeme istekliliğini inceleyen araştırmalar sistematik olarak derlenmiştir. Farklı ülkelerde yapılan çalışmalar katılımcıların yüksek oranda aşılama niyetinin olduğunu ve COVID-19 aşısı için ödeme istekliliğinin 6,81-291 USD arasında değiştiğini göstermektedir. Aylık gelirin daha yüksek olması ve COVID-19 ile enfekte olma riskinin daha yüksek algılanması ödeme istekliliği ile ilişkili bulunmuştur. Bireylerin COVID-19 aşı maliyetine gelirleri ölçüsünde katkı sağlamasının kamu sağlık harcaması üzerindeki yükü azaltabileceği düşünülmektedir. Bununla birlikte, yeterince yüksek bir aşı kapsamı elde etmek için aşıların sübvanse edilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Willingness To Pay For Covid-19 Vaccine
2022
Yazar:  
Özet:

World Health Organization (WHO) emphasizes the priority of developing vaccines to control the pandemic in addition to effective treatments. It is considered important to know the acceptability of the COVID-19 vaccines and the willingness to pay for the vaccine in order to determine effective health policies. This study aims to reveal the factors affecting the willingness and individuals' willingness to pay for the COVID-19 vaccine. In the study, research examining the willingness to pay for the COVID-19 vaccine was systematically reviewed. Studies conducted in different countries show that participants have a high rate of vaccination intention and their willingness to pay for COVID-19 vaccine varies between 6.81-291 USD. Higher monthly income and higher perceived risk of being infected with COVID-19 were associated with willingness to pay. It is thought that the contribution of individuals to the cost of COVID-19 vaccine to the extent of their income can reduce the burden on public health expenditures. However, vaccines need to be subsidized to achieve sufficiently high vaccine coverage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.179
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi