Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
AlB2 Borür Takviyeli Alüminyum Matrisli Kompozitlerin Abrasif Aşınma Özelliklerinin İncelenmesi Üzerine Deneysel Bir Çalışma
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada AlB2 takviyeli metal matrisli kompozitlerin farklı test koşulları altında abrasif aşınma davranışlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Üretilen kompozit malzemelere aşınma testleri uygulanırken Taguchi deneysel yönteminden faydalanılmıştır. Aşınma testleri için matris tipi, takviye oranı, aşındırıcı zımpara tipi, yük ve kayma hızı faktörleri ele alınmış ve deney reçeteleri L8 (25) ortogonal serisi baz alınarak hazırlanmıştır. Üretilen kompozitlerin aşınma özellikleri ağırlık kayıpları dikkate alınarak analiz edilmiştir. Deneyler sonucunda aşındırıcı zımpara tipinin aşınma üzerine en etkili faktör olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte artan yükle birlikte aşınma miktarlarının arttığı ve matrise ilave edilen AlB2 parçacıklarının artışıyla birlikte aşınma miktarının azaldığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Experimental Study on the Review of the Abrasive Smoothing Properties of AlB2 Aluminium Matrix Composites
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the abrasive stretching behaviors of AlB2-added metal matrix composites under different test conditions. The Taguchi experimental method has been used while testing the produced composite materials is applied. The matrix type, the supplementation rate, the swinging type, the load and swing speed factors for the swing tests were addressed and the experimental recipes were prepared on the basis of the L8 (25) ortogonal series. The extinction characteristics of the composites produced have been analyzed taking into account weight loss. The results of the experiments have found that the swelling type of swelling is the most effective factor on swelling. However, the increasing load has increased the quantities of exhaust and the quantity of exhaust has decreased with the increase of the AlB2 particles added to the matrix.

Anahtar Kelimeler:

An Experimental Study On Investigation Of Abrasive Properties Of Alb2 Borid Reinforced Aluminium Matrix Composites
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to investigate the abrasive wear behavior of AlB2 reinforced metal matrix composites under different test conditions. When applying abrasion tests to the composite materials produced, Taguchi experimental method was used. For wear tests, matrix type, reinforcement ratio, abrasive sandig type, load and shear rate factors are discussed and test recipes are prepared base on L8 (25) orthogonal series. The wear amounts of the produced composites, were analyzed taking into consideration the weight loses. As a result of the experiments, it was concluded that the abrasive sanding type is the most effective factor on wear. However, it was found that the amount of wear increased with increasing load and the amount of wear decreased with the increase of AlB2 particules added to matrix.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.592
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi