Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 10
Yoksulluk—Çevre Tezi: Brundtland Yanlış mıydı?
2016
Dergi:  
Optimum Journal of Economics and Management Sciences
Yazar:  
Özet:

Yaklaşık olarak son on yılda, yoksulluk-çevre hipotezi uluslararası kalkınma ajanslarının ve siyasa yapıcıların başlıca ilgi konusu haline geldi. Buna göre çevresel bozulma ve yoksulluk birbirini güçlendirmektedir ve yoksullar çevresel yıkımın hem failleri hem de mağdurlarıdır. Bu makale yoksulluk-çevresel bozulma tartışmasında yer alan temel sorunları kısaca özetlemeye çalışmaktadır. Makalenin yapısı şöyledir: Bölüm 2, kaynak bağımlı kırsal toplumun kaynak kullanımı tartışması için basit bir kavramsal çerçeve sunmaktadır. Faaliyette olması muhtemel üç kısır döngüden söz edeceğiz: kaynak bozulması, yetki bozulması ve nüfus büyümesi. Bölüm 3, bu çerçevede yoksulluk ve çevresel bozulmanın bir arada var olmasının nasıl açıklanabileceğini tartışmaktadır. Bölüm 4, yüksek gelir ve özellikle kirlilikle ilgili olmak üzere çevresel sorunlar arasındaki bağ konusunda makro düzeyde bazı kanıtlar sunmaktadır. Bölüm 5 ise özetlemekte ve sonuçlar çıkarmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

poverty—is the so-called brundtland wrong
2016
Yazar:  
Özet:

in the last decade, poverty hypothesia has become the main interest of international development agencies and political constructors, accordingly, environmental degradation and poverty strengthens each other and the poors are both perpetrators and victims of the environmental destruction, this article works to summarize basic problems in the discussion of poverty impairment, the structure of the article 2 welding-dependent rural society’s resource usage is a simple conceptual framework for the discussion of resource degradation and population growth, which is likely to mention the three jealousy loops that the potential to be in the activity, and in particular, in the framework of 3 levels of environmental impairment, and a high level of environmental impairment

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Optimum Journal of Economics and Management Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 997
2023 Impact/Etki : 0.405
Optimum Journal of Economics and Management Sciences