Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 111
 İndirme 7
Unipolar Depresyon ve Bipolar Duygu Durum Bozukluğunda Serum Magnezyum Düzeylerinin Değerlendirilmesi: Retrospektif Bir Çalışma
2022
Dergi:  
Osmangazi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Magnezyum sinir sisteminin işleyişinde önemli rolü olan bir elementtir. Bu çalışmada unipolar depresyon ve bipolar duygudurum bozukluğu tanısı olan hastalarda serum magnezyum düzeylerinin araştırılması amaçlanmıştır. Psikiyatri polikliniğine başvurusu olan hastaların kayıtları retrospektif olarak taranarak, serum magnezyum düzeyleri bakılmış olan 49 depresif bozukluk ve 21 bipolar duygu durum bozukluğu olan hasta çalışma grubu olarak, herhangi bir psikiyatrik hastalığı bulunmayan 50 kişi ise kontrol grubu olarak toplandı. Hem unipolar depresyonu olan hastalarda hem de bipolar duygu durum bozukluğu olanlarda kontrol grubuna kıyasla daha yüksek serum magnezyum düzeyleri saptandı. Unipolar depresyon ve bipolar duygu durum bozukluğu arasında ise anlamlı farklılık saptanmadı. Unipolar depresyon ve bipolar duygu durum bozukluğunda serum magnezyum düzeylerinin yüksek bulunması, magnezyumun bu hastalıkların patofizyolojisinde önemli olabileceğini göstermekte olup, potansiyel bir biyomarker olabileceğine işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
Evaluation Of Serum Magnesium Levels In Unipolar Depression and Bipolar Affective Disorder: A Retrospective Study
2022
Yazar:  
Özet:

Magnesium is an element that plays an important role in the functioning of the nervous system. The aim of this study was to investigate serum magnesium levels in patients with unipolar depression and bipolar disorder. The records of the patients who applied to the psychiatry outpatient clinic were retrospectively reviewed. Forty-nine patients with depressive disorder and 21 patients with bipolar mood disorders and 50 subjects without any psychiatric disorder that serum magnesium levels were studied previously were involved in the study. Both patients with unipolar depression and bipolar mood disorder had higher serum magnesium levels than the control group. There was no significant difference between unipolar depression and bipolar disorder. High serum magnesium levels in unipolar depression and bipolar mood disorder show that magnesium may be important in the pathophysiology of these diseases, indicating that it may be a potential biomarker.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Osmangazi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 832
Atıf : 527
2023 Impact/Etki : 0.037
Osmangazi Tıp Dergisi