Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 22
 İndirme 3
ULUSAL ALAN YAZINDA SPOR TURİZMİNİN GELİŞİMİ: LİSANSÜSTÜ TEZLER ÜZERİNE BİBLİYOMETRİK BİR ANALİZ
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Turizmin önemli bir alanı olan spor turizminin özellikle turizmin farklı bölgelere ve tüm yıla yayılması açısından Türkiye’de gelişiminin desteklenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda spor turizmi alanının genel yapısının ve özelliklerinin bibliyometri tekniğinden yararlanılarak incelenmesi ve ulusal alan yazında gelişim sürecinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaçla 14.01.2020 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi’nin internet veri tabanında yer alan spor turizmi konulu lisansüstü tezler taranmıştır. Yapılan taramada 43’ü yüksek lisans, 18’i doktora tezi olmak üzere toplam 61 teze ulaşılmıştır. Çalışma sonucunda, son yıllarda spor turizmini konu alan tez yazımında az da olsa artış olduğu, bu konuda en büyük katkıyı Gazi ve Akdeniz Üniversiteleri’nin sağladığı görülmüştür. Tezlerin %39,3’ü turizm ile ilgili ana bilim dallarında, %29,5’i ise beden eğitimi ve spor ile ilgili ana bilim dallarında yazılmıştır. En çok tez yazılan konu spor turizmi potansiyelinin belirlenmesidir. Bunu ikinci sırada golf turizmi ve üçüncü sırada doğa yürüyüşü izlemiştir. Tezlerde ağırlıklı olarak nicel araştırma yönteminin ve anket tekniğinin (%47,5) kullanıldığı tespit edilmiştir. Yüksek lisans tezlerinde ağırlıklı olarak Türkçe kaynakların, doktora tezlerinde ise yabancı kaynakların kullanıldığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The development of sports tourism in the national area: a biometric analysis of license theses
2021
Yazar:  
Özet:

Sport tourism, which is an important area of tourism, needs to be supported in Turkey in terms of the development of sport tourism, especially in terms of the spread of tourism to different regions and throughout the year. In this context, the aim is to study the general structure and characteristics of the sports tourism area using the bibliometry technique and to reveal the development process in the national area in summer. For this purpose, at 14.01.2020 the Higher Education Council has scanned the Graduate Theses on Sports Tourism in the Internet database of the National Thesis Center. In the survey, a total of 61 theses were achieved, including 43 master’s and 18 doctoral theses. According to the study, in recent years there has been a little increase in the draft thesis on sports tourism, the greatest contribution to this has been made by the Gazi and Mediterranean Universities. 39.3 percent of the theses were written in the main disciplines of tourism and 29.5 percent in the main disciplines of physical education and sports. The most written topic is the determination of the potential of sports tourism. This was followed by golf tourism in the second place and nature walk in the third place. The theses were found primarily using quantum research method and survey technique (47,5%). The master's theses are mainly used by Turkish resources, and the doctor's theses are used by foreign resources.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.842
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute