Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Klinik ortamda temel tıp bilimi bilgisine duyulan ihtiyaç: Erken klinisyenlerin bakış açısı
2021
Dergi:  
Batı Karadeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç:Çalışmada klinik bölümlerde görev yapan araştırma görevlilerinin temel tıp bilimleri eğitimi hakkındaki düşünceleri ile mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimlerinde temel tıp bilimlerine olan ilgilerinin değerlendirilmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Çalışma Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi dahili ve cerrahi tıp bilimlerinde görev yapan 110 araştırma görevlisi üzerinde mart -mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Veriler 33 adet sorudan oluşan, araştırmacı tarafından geliştirilmiş ve gönüllülük esasına dayalı bir anket kullanılarak elde edildi. Bulgular:Çalışma grubuna meslek hayatları sırasında en fazla faydalandıkları temel tıp bilimleri alanı sorulduğunda fizyoloji %29,4 ile ilk sırada yer aldı. Temel tıp bilimleri eğitimine uzmanlık alanımda ihtiyaç duyuyorum” önermesine katılımcıların % 73,2’si katılıyorum cevabını verdi. Temel tıp bilimleri alanında uzmanlık eğitimi yapmayı kesinlikle istemedim ifadesine katılımcıların % 43,1’i katılmıştır. Sonuç: Temel tıp bilimleri müfredatının klinik bilimlerin ihtiyaçlarına göre yapılandırılması gerektiği düşünülmüştür. Temel tıp bilimleri eğitimine olan olumlu bakış kariyer seçimine yansımamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Need For Basic Medical Science Knowledge In Clinical Setting: Perspective Of Early Clinicians
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of the study was to evaluate the opinions of research assistants working in clinical departments about basic medical sciences education and their tendency in career choices. Methods: The study was conducted on 110 research assistants working in the internal and surgical medical sciences. The data were obtained by using a questionnaire developed by the researcher and based on volunteering. Results: When the study group was asked about the field of basic medical sciences they used most during their professional lives, physiology ranked first with 36.8% (n=32). 73.2% of the participants responded to the proposition that I need basic medical science knowdelge in my specialty. 43.1% of the participants agreed with the statement that I absolutely did not want to do specialty training in the field of basic medical sciences. Conclusion: It was thought that basic medical sciences curriculum should be structured according to the needs of clinical sciences. The positive opinion on basic medical education does not reflect on career choice.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Batı Karadeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 240
2023 Impact/Etki : 0.059
Batı Karadeniz Tıp Dergisi