Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
SİGARA BIRAKMADA FİZYOTERAPİ PERSPEKTİFİ
2023
Dergi:  
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

SİGARA BIRAKMADA FİZYOTERAPİ PERSPEKTİFİ ÖZET Tütün kullanımının, dünya çapında halk sağlığını tehdit eden sorunlardan biri olduğu ve önlenebilir erken ölümlerin en önemli nedenleri arasında olduğu bilinmektedir. Ayrıca her yaştan bireyin birçok organ ve fizyolojik sisteminin etkilenmesine sebebiyet vermektedir. Sigaranın birçok olumsuz etkisinin olması sağlık profesyonellerinin sigara bırakma konusunda çeşitli tedavi yaklaşımları üzerinde yoğunlaşmasına neden olmuştur. Fizyoterapistlerin hastalar ile daha uzun süreli iletişimde olmaları onların desteklerini önemli kılmaktadır. Fizyoterapistler sigara bırakmada farklı yöntemler kullanmaktadırlar. Rehabilitasyon programlarında genellikle sağlık profesyonellerinin kullandığı 5A yönergesi ve 3 aşamalı müdahale stratejileri ile fizyoterapistlerin uyguladığı klinik egzersiz programları tercih edilmektedir. Bu klinik egzersiz programlarına aerobik ve izometrik egzersizler ile anksiyeteyi azaltan ve farkındalığı artıran yoga gibi egzersiz çeşitleri dahil edilmektedir. Sigara bırakma amacıyla uygulanan egzersiz programlarının kişiye özgü olması gerektiği ve takip sürecinin kişinin yaşam tarzına göre seçilmesinin sigarayı bırakmada etkili olacağı düşünülmektedir. Anahtar Kelimeler: Egzersiz, fizyoterapi yaklaşımları, sigara bırakma, tütün kullanımı

Anahtar Kelimeler:

Physiotherapy Perspective For Smoking Cessation
2023
Yazar:  
Özet:

PHYSIOTHERAPY PERSPECTIVE FOR SMOKING CESSATION ABSTRACT It is known that tobacco use is one of the problems threatening public health worldwide and is among the most important causes of preventable premature deaths. In addition, it affects many organs and physiological systems of individuals of all ages. The negative effects of smoking have caused health professionals to focus on various treatment approaches for smoking cessation. Physiotherapists' long-term communication with patients makes their support important. In rehabilitation programs, methods such as the 5A directive, 3-stage intervention strategies (used by health professionals) and clinical exercise programs, which are generally used by physiotherapists, are preferred. These clinical exercise programs include aerobic and isometric exercises, and exercises that reduce anxiety and increase awareness, such as yoga. It is thought that the exercise programs applied for the purpose of smoking cessation should be individualized and that the follow-up process should be selected according to the lifestyle of the person, which will be effective in quitting smoking. Keywords: Exercise, physiotherapy approaches, smoking cessation, tobacco use

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 816
2023 Impact/Etki : 0.029
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi