Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 5
The Kurdistan Workers Party and a New Left in Turkey: Analysis of the revolutionary movement in Turkey through the PKK’s memorial text on Haki Karer
2012
Dergi:  
European Journal of Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

One of the banners the left had been marching behind in the 1970s was that of a ‘Fully Independent Turkey!’ – and yet, while these radical voices evaluated Turkey’s status as that of a semi-colony (of Western capitalist imperialism), it had turned a blind eye to Turkey’s own role as itself a colonizing country, vis-à-vis Kurdistan. In this article, we will discuss the contentious relationship between the PKK and the left, and the critique of the PKK on the left in Turkey (i.e. the perception of the PKK as Kurdish nationalist left by the Turkish nationalist left). We will argue that the PKK, itself emerging from the revolutionary left in Turkey sought for an ideological and political transformation of radical politics in Turkey, one that would free the left from the blind-spot of what was called ‘social-chauvinism’, an attitude in which there was only Turkey, no Kurdistan. We think such a study is of interest for those who want to understand the nature of the political struggle of the PKK. Data for this article has been collected by means of interviews and literature study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










European Journal of Turkish Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 207
Atıf : 149
European Journal of Turkish Studies