User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 2
Görsel Sanatlar Öğrencilerinin Bakışıyla Okulda Bir Gün: Storyboard Uygulaması
2023
Journal:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Storyboard bir hikâyenin bir dizi panele ayrı ayrı resimlenmesini ifade eder. Araştırmada, Resim-İş Öğretmenliği Grafik Tasarım VI Anasanat atölye dersinde “okulda bir gün” konulu storyboard uygulamasından yola çıkılmıştır. Araştırmanın amacı, Resim-İş Öğretmenliği Grafik Tasarımı VI Anasanat Dalı öğrencilerinin okula bakışları çerçevesinde, okulda bir gün konulu storyboard çalışmalarıyla ilgili görüşlerini ortaya koymaktır. Bu araştırmada nitel araştırma yöntemi benimsenmiştir. Katılımcılar dördüncü sınıf Resim-İş Öğretmenliği Grafik Tasarım VI dersini alan altı öğrenciden oluşmaktadır. Veriler, öğrencilerin storyboard çalışmaları ve yarı-yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmanın verileri tümevarımsal olarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda “okula bakış açısı”, “okul yaşantısının görselleştirilmesi” ve “storyboard deneyimine yönelik görüşler” olarak üç ana tema ve alt temalar elde edilmiş ve bu yönde bulgulanmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin okulu meslek kazandıran, geleceğe hazırlayan, kendine yetebilmeyi öğreten ve hayatlarında devamlı yer alan bir kurum olarak gördükleri ortaya çıkmıştır. Öğrenciler günlük okul yaşantılarını genel olarak; sabah hazırlık- okula gelme- sınıf/atölyede ders- kantin/yemekhanede yemek yeme-sınıf/atölyede ders- çıkış biçiminde ana hatlarıyla görselleştirdikleri ve okulun biçimsel organizasyonunun yansıttıkları görülmüştür. Okul yaşantısına dair storyboard uygulamasının öğrencilerde okul yaşantısını düşündürdüğü ve tasarımsal olarak deneyim elde ettikleri sonucuna ulaşılmıştır. Ortaya çıkan sonuçlar alanyazın ve benzer araştırmalarla tartışılmış ve bu doğrultuda çeşitli öneriler sunulmuştur.

Keywords:

2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 861
Cite : 6.629
2023 Impact : 0.417
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi