Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 9
COVID-19 Döneminde Ergenlerin Akıllı Telefon Alışkanlıklarına ve İnternet Bağımlılık Durumlarına Sistematik Bir Bakış
2022
Dergi:  
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgın döneminde virüsün yayılmasını engellemek için birçok ülkede sosyal mesafeyi koruma, karantina uygulamaları, okulların kapalı tutulması gibi önlemler alınmıştır. Eve kapanmalarla ile birlikte azalan kişilerarası ilişkileri yeniden sağlamak için bu süreçte bireylerin internet kullanımı da artmıştır. Ek olarak salgın döneminde yüz yüze gerçekleştirilmesi riskli olan eğitim faaliyetlerinin pek çok ülkede olduğu gibi çevrimiçi platformlara taşınması, ergenlerde internet sağlayıcısı olan cihazlarda geçirilen sürede artışı da beraberinde getirmiştir. Bu sebeple Covid-19 döneminde internetin kullanımı ile ilişkili olarak internet ve akıllı telefon bağımlılığı kavramlarının incelendiği araştırmaların sonuçlarını değerlendirmek önem kazanmaktadır. Bu bağlamda bu sistematik derlemede, Covid-19 döneminde artan internet/akıllı telefon bağımlılığı riskinin ergenlerdeki durumunu ortaya koymak için “Covid-19 döneminde ergenlerin akıllı telefon ve internet bağımlılıklarının durumu nedir?” sorusu yanıtlanmaya çalışılmıştır. Veri tabanlarında yapılan aramalar sonucunda on dört araştırmaya ulaşılmış olup bu araştırmalar derinlemesine incelenmiştir. Bulgular, ergenlerin internet/akıllı telefon bağımlılıklarının salgın öncesine göre yüksek oranda olduğunu, genel olarak internet/akıllı telefon bağımlılıklarının yaygınlığının arttığını ve internet/akıllı telefon bağımlılıklarının ergenlerin ruhsal bozukluklarıyla ve sorunlarıyla ilişkili olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Systematic Overview Of Adolescents’ Smartphone Habits and Internet Addiction During The Covid-19 Era
2022
Yazar:  
Özet:

In order to prevent the spread of the virus during the Covid-19 epidemic period, measures such as maintaining social distance, quarantine practices, and keeping schools closed have been taken in many countries. In this process, individuals' internet use has also increased in order to restore interpersonal relationships that have decreased with staying at home. In addition, the transfer of educational activities, which are risky to be carried out face-to-face during the epidemic period, to online platforms, as in many countries, brought about an increase in the time spent on devices with internet providers in adolescents. For this reason, it is important to evaluate the results of studies examining the concepts of internet and smartphone addiction in relation to the use of the internet in the Covid-19 period. In this context, in this systematic review, "What is the status of adolescents' smartphone and internet addictions in the Covid-19 Era?" The question has been tried to be answered. As a result of the searches made in the databases, fourteen studies were reached and these studies were examined in depth. The findings showed that adolescents’ internet/smartphone addictions were higher than before the epidemic, the prevalence of internet/smartphone addictions increased in general, and internet/smartphone addictions were associated with adolescents' mental disorders and problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.222
2023 Impact/Etki : 0.345
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar