User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 49
 Downloands 19
İŞ TATMİNİ DÜZEYLERİNİN ÇALIŞANLARIN DEMOGRAFİK YAPILARI İLE İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: TÜRK POLİS TEŞKİLATI ÖRNEKLEMİ
2016
Journal:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Author:  
Abstract:

İş tatmini kavramı, bireylerin yaptıkları işten duydukları memnuniyetin göstergesidir. Tam zamanlı çalışan bir bireyin ise yaşamının büyükçe bir bölümü iş hayatında geçtiğinden, bir anlamda iş tatmini yaşam memnuniyeti ile de orantılıdır. İç güvenlik hizmetlerinde ise çalışma hayatı özel hayatın önüne geçecek kadar yoğun ve yıpratıcı olduğundan, burada görev yapan personelin iş tatmini düzeylerinin incelenmesi ve demografik özelliklere göre farklarının ortaya konması önem arz etmektedir. Bu nedenle çalışmada, Türk Polis Teşkilatı çalışanlarının iş tatmini düzeyleri ve çeşitli demografik faktörlerle ilişkisi incelenmiştir. Çalışmada bu bağlamda, 2015 yılında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan (n=418) Polis Memuru, Komiser Yardımcısı, Komiser, Baş Komiser, Emniyet Amiri ve Emniyet Müdürü üzerinde Minnesota İş Doyum Ölçeği uygulanmıştır. Çalışma sonuçlarına göre Türk Polis Teşkilatı çalışanlarının genel olarak oldukça düşük iş tatmini düzeyine sahip oldukları görülmektedir. Demografik özelliklere göre fark analizi sonuçları ise sadece yaşa göre dışsal tatmin puanının istatistiksel olarak anlamlı farklılık gösterdiğini (p<0,05), diğer tüm demografik faktörlerin gruplar arasındaki farkının istatistiksel olarak anlamlı olmadığını göstermektedir (p>0,05). Sonuç olarak personelin daha sivil bir yapıya kavuşması için, işten aldıkları tatmin düzeyinin artması gerekir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


International Journal Of Eurasia Social Sciences

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 864
Cite : 1.914
2023 Impact : 0.075
International Journal Of Eurasia Social Sciences