Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
3D-CFD Simulation of Confined Cross-Flow Injection Process Using Single Piston Pump
2017
Dergi:  
Engineering, Technology & Applied Science Research
Yazar:  
Özet:

Abstract Injection process into a confined cross flow is quite important for many applications including chemical engineering and water desalination technology. The aim of this study is to investigate the performance of the injection process into a confined cross-flow of a round pipe using a single piston injection pump. A computational fluid dynamics (CFD) analysis has been carried out to investigate the effect of the locations of the maximum velocity and minimum pressure on the confined cross-flow process. The jet trajectory is analyzed and related to the injection pump shaft angle of rotation during the injection duty cycle by focusing on the maximum instant injection flow of the piston action. Results indicate a low effect of the jet trajectory within the range related to the injection pump operational conditions. Constant cross-flow was used and injection flow is altered to vary the jet to line flow ratio (QR). The maximum jet trajectory exhibits low penetration inside the cross-flow. The results showed three regions of the flow ratio effect zones with different behaviors. Results also showed that getting closer to the injection port causes a significant decrease on the locations of the maximum velocity and minimum pressure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Engineering, Technology & Applied Science Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.845
Atıf : 2.898
2023 Impact/Etki : 0.733
Engineering, Technology & Applied Science Research