Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Patates Ekim Alanlarında Toprakların Verimliliği ve Bitkilerin Beslenme Durumlarının Belirlenmesi
2015
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesinin on köyünde (Tatarlı, Haydarlı, Alpaslan, Okçular, Kadılar, Kınık, Doğanlı, Okçular, Yıprak, Göçerli) patates tarımı yapılan 70 farklı araziden alınan toprakların verimlilik ve bitkilerin beslenme durumunu belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla belirlenen arazilerden araziyi temsil edecek şekilde 0-20 cm derinlikten toprak ve bu alanlarda yetiştirilen patates bitkilerinden örnekler alınmıştır. Alınan toprak örneklerinde toplam N, değişebilir K, Ca, Mg ve bitkiye yarayışlı P, Fe, Zn, Mn ve Cu içerikleri belirlenmiştir. Ayrıca toprakların bünyesi ve genel kimyasal özelliklerini ortaya koymak amacıyla pH, EC ve organik madde (OM) içerikleri de belirlenmiştir. Toprak örneklerine ait analiz sonuçları, sınır değerleri ile karşılaştırılarak, örnekleme yapılan toprakların verimlilik durumları ortaya konulmuştur. Bitki örneklerinde ise toplam N, P, K, Mg, Ca, Fe, Zn, Mn ve Cu konsantrasyonları belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, toprakların bünyeleri killi tın yapıdadır. Toprakların pH’ ları hafif alkali reaksiyonlu, ayrıca çoğunlukla hafif tuzludur (% 67). Toprak örneklerinin % 72.9’ u orta ve % 25.7’ si fazla kireçli, organik madde içeriklerinin ise az (% 81) ve orta (% 12.8) düzeyde olduğu belirlenmiştir. Toprak örneklerinin genellikle N, P, K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu içerikleri bakımından yeterli fakat Zn içeriği bakımından yetersiz (% 67.1) olduğu tespit edilmiştir. Bitki örneklerinin N, P, K, Ca, Mg, Mn, Cu içerikleri yeterli bulunurken % 55.7’ sinde Fe, % 41’inde Zn eksikliği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Dinar District of Afyonkarahisar Patates in the October fields Land Efficiency and Plant Nutrition Conditions
2015
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in the 10 villages of the Dinar district of Afyonkarahisar (Tatarlı, Haydarlı, Alpaslan, Okçular, Women, Kınık, Doğanlı, Okçular, Yıprak, Migrant) with the aim of determining the efficiency of the land taken from 70 different lands and the nutritional status of the plants. Examples from the soil depths of 0-20 cm and the potato plants grown in these areas have been taken to represent the soil from the soils specified for this purpose. The total N, variable K, Ca, Mg and plant beneficial P, Fe, Zn, Mn and Cu content are determined in the land samples taken. The content of pH, EC and organic substances (OM) has also been determined in order to reveal the body of the soil and its general chemical properties. The results of the analysis of land samples, compared to the limit values, revealed the state of efficiency of the land sampled. In plant samples, the total concentrations of N, P, K, Mg, Ca, Fe, Zn, Mn and Cu are determined. According to the research, the bodies of the soil are in cylindrical structure. The pH of the soil is slightly alkaline reaction, and is also mostly slightly salt (67%). 72.9 percent of land samples were medium and 25.7 percent of them were excessive, while organic material content was low (81 percent) and medium (12.8 percent). Ground samples are usually found to be sufficient in terms of N, P, K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu but to be insufficient in terms of Zn content (67.1%). N, P, K, Ca, Mg, Mn, Cu are sufficient in plant samples, while fe in 55.7% and Zn in 41% are detected.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.819
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi