Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
GÖKAY DURMUŞ’UN FEMİNİST EDEBİYAT KURAMI BAĞLAMINDA GÜLTEN AKIN ŞİİRİ BAŞLIKLI ESERİ ÜZERİNE İNCELEME
2023
Dergi:  
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Feminist edebiyat kuramı ve feminist edebiyat eleştirisi, dünya ve ülkemiz kadın hareketlilikleri takip edilmeden kuramsal çerçevesi çizilebilecek kavramlar değildir. Yazar bu bilinçle eserin birinci bölümünde tarihsel ve dolayısıyla sosyolojik bir takip yapmıştır. İlkel insandan günümüze uzanan bu takipte belirleyici öge, kadın kavramını değerlendirme biçimi ve bu değerlendirmelerin kadın cinsi üzerindeki etkisidir. Kadınlar bu uzun süreçte, kimi zaman sahnede olmayı seçmiş, isyan güdüsü ile hareket ederek sistemi ve düzenleyicilerini yüksek perdeden ses tonu ile eleştirmiştir. Kimi zaman ise iç dünyalarına, ben’lerine ve hanelerine dönme arzusu yaşamış, teorik eylemler icra etmişlerdir. Kısacası süreç, hem kadın hem erkek cinsi açısından kompleks bir yapı arz eder. Aynı durum ülkemiz kadın tarihi açısından da geçerlidir. Ülkemizde de kadın hareketlilikleri kimi zaman coşkulu kimi zaman durağandır. Yazarın bu tespitleri, süreç içinde hem feminist eleştiride hem Gülten Akın’ın kadın cinsini değerlendirme biçiminde görülen paradigma kaymalarını temellendirebilmek açısından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

I'm not sure if you're going to get a lot of fun, but I'm not sure if you're going to get a lot of fun, you're going to get a lot of fun.
2023
Yazar:  
Özet:

Feminist literature theory and feminist literature criticism are no concepts that can be drawn into theoretical framework without the follow-up of the world and our country’s women’s movements. The author with this consciousness made a historical and therefore sociological follow-up in the first part of the work. The determining object in this follow-up, which goes from the original man to the present day, is the way of evaluating the concept of woman and the effect of these assessments on the woman's gender. During this long process, women have sometimes chosen to be on the stage, and have criticized the system and their organizers by the high-ride sound, moving with the lead of the rebellion. Sometimes they have experienced the desire to return to their inner worlds, to their self and to their households, and have performed theoretical actions. In short, the process provides a complex structure both from the point of view of female and male sex. The same situation applies to the country’s women’s history. In our country, women’s movements are sometimes enthusiastic. The writer’s findings are important in order to be able to fundamentate the paradigm shifts both in feminist criticism and in the way Gülten Akın evaluates the female sex.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 270
2023 Impact/Etki : 0.098
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları