Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
ESP32-CAM kullanarak yüz tanıma ve işaret dili ile kimlik doğrulama
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

ESP32-CAM Kullanılarak Yüz Tanıma ve İşaret Dili ile Kimlik Doğrulama Kimlik doğrulama, herhangi bir kurum, kişi veya sistemin doğru kabul ettiği veri parçasının doğruluğunun teyididir. Kimlik doğrulama işlemi için birçok yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları yüzle kimlik doğrulama, parmak iziyle kimlik doğrulama ve iris kimlik doğrulama gibi biyometrik verileri kullanan yöntemlerdir. Bu makalede, kimlik doğrulama yöntemi olarak yüz tanıma ve işaret dilini kullanarak güvenli bir sistem oluşturmanın yolu tartışılmakta ve ESP32-CAM kullanan bir uygulama geliştirilip test edilmektedir. Sonuçlar, yüz tanıma ve işaret dili ile güvenli kimlik doğrulamanın sağlanamayacağını göstermektedir. Geliştirilen sistem düşük maliyetli ve uygulaması kolaydır. Bu sistem ile herhangi bir fiziksel temas gerektirmeden kimlik doğrulama yapılabilmekte, kişisel güvenlik ve giriş çıkış için kullanılabilmektedir. İşitme engelli bireylerin sıklıkla kullandığı işaret dili, kimlik doğrulama olarak aktif rol oynayabilir. ESP32 gibi düşük maliyetli modüller ile neredeyse her ortamda kimlik doğrulamaya alternatif olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Authentication With Face Recognition and Sign Language Using Esp32-cam
2023
Yazar:  
Özet:

Authentication is the confirmation of the accuracy of the data piece that any institution, person or system accepts as correct. Many methods are used for the authentication process. Some of these are the methods using biometric data such as face authentication, fingerprint authentication, and iris authentication. In this article, the way to create a secure system using face recognition and sign language as an authentication method is discussed and an application using ESP32-CAM is developed and tested. The results show that secure authentication cannot be achieved with facial recognition and sign language. The developed system is low cost and easy to implement. With this system, authentication can be done without requiring any physical contact, and it can be used for personal security and entrance and exit. Sign language, which is frequently used by hearing-impaired individuals, can play an active role as authentication. With low-cost modules such as ESP32, it will be an alternative to authentication in almost every environment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 335
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi