Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
Uluslararası Göç Bağlamında Kentsel Aidiyetin İncelenmesi: İstanbul’da Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler Üzerine Bir İnceleme
2022
Dergi:  
Göç Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kentsel aidiyet, bireyin zaman içinde sosyal, fiziksel ve toplumsal mekânlarla kurduğu pozitif duygu durumudur. Yaşanan göçler sonucunda bireylerin yaşamlarını sürdürmek durumunda kaldığı ve diğerlerinin de kendilerini ait hissettikleri, çok sayıda arkadaş ve akrabaya sahip olunan, uzun zaman yaşanan, yerel örgütlere katılımın fazla olduğu kentlere karşı aidiyet hissedilmesi kaçınılmazdır. Göç neticesinde bireylerin yaşamak durumunda kaldığı kentlere karşı hissettiği aidiyetin bilinmesi önemlilik arz etmektedir. Bu amaç çerçevesinde yapılan çalışmada, 2011 yılında Suriye’den Türkiye’ye yapılan göç dalgası sonucunda İstanbul’da geçici koruma statüsü ile bulunan Suriyelilerin uluslararası göç bağlamında kentsel aidiyetlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, kartopu örneklem yöntemiyle Suriye’den İstanbul’a göç etmiş olan farklı demografik özelliklere sahip 10 (on) Suriyeli ile yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşmeler yapılmıştır. Çalışma sonucunda, Suriyelilerin bir bütün olarak İstanbul’a karşı aidiyet hissetmediği daha çok bölgesel bir aidiyet hissinin oluştuğu görülmüştür. Ayrıca göçmen ilişkiler ağının ve akrabalık bağlarının İstanbul’un ve yaşanan diğer bölgelerin tercih edilmesinde etkili olduğu elde edilen bir diğer sonuçtur.

Anahtar Kelimeler:

Examining Urban Belonging In The Context Of International Migration: A Study On Syrians Under Temporary Protection In Istanbul
2022
Yazar:  
Özet:

As a result of migration it is inevitable to feel a sense of belonging to cities where individuals have to live their lives and others feel they belong, have many friends and relatives, have lived for a long time and where participation in local organizations is high. It is important to know the sense of belonging that individuals feel towards the cities where they have to live as a result of migration. In this study, it was aimed to examine the urban belonging of the Syrians who were in Istanbul with temporary protection status as a result of the migration wave from Syria to Turkey in 2011 in the context of international migration. For this purpose, semi-structured in-depth interviews were conducted with 10 Syrians with different demographic characteristics who migrated from Syria to Istanbul with the snowball sampling method. As a result of the study, it was seen that the Syrians did not feel a sense of belonging to Istanbul as a whole, but rather a regional sense of belonging. In addition, it is another result obtained that the network of immigrant relations and kinship ties are effective in the preference of Istanbul and other living regions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Göç Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 6
Atıf : 1
Göç Araştırmaları Dergisi