Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Can Neutrophil Lymphocyte Ratio Predict the Thrombus Localization in Patient with Acute Pulmonary Embolism?
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Acil serviste sıklıkla görülen akut pulmoner emboli (PE) hayatı tehdit edici bir hastalıktır. Bu çalışmanın amacı, nötrofil lenfosit oranı (NLR) dahil olmak üzere trombüs lokalizasyonunun beyaz kan hücresi (WBC) alt tipleri ile ilişkilerini belirlemektir. Materyal-Metot: 1 Ocak 2017 - 30 Haziran 2018 tarihleri ​​arasında başvuran akut PE tanısı alan hastaların verilerini retrospektif olarak inceledik. Eşlik eden hastalıklar, risk faktörleri, klinik, laboratuvar ve radyolojik bulgular değerlendirildi. Bulgular: Hastaların yaş ortalaması 63,40 ± 17,11 idi  ve hastların 119'u (% 53,1) kadındı. En sık görülen şikayet dispne (% 62,5),sık eşlik eden hastalık kronik obstrüktif akciğer hastalığı (% 30,4) ve immobilizasyon (% 21,4)sık görülen risk faktörü idi. Trombüs çoğunlukla bilateral pulmoner arterde (PA) (% 45,9) idi. Hastaların % 46,4'ünde trombüs, lober PA'da lokalize edildi. Ana PA'da trombüs olan hastalarda ortalama WBC, nötrofil, trombosit dağılım genişliği ve NLR, daha distal PA dallarında trombüs olanlara göre daha yüksekti. Hassasiyeti ve özgüllüğüyüksek olan parametre NLR olarak bulundu. Sonuç: Yüksek NLR, PE'li hastalarda proksimal lokalize trombüs ile bağımsız olarak ilişkilidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 592
Atıf : 1.185
2023 Impact/Etki : 0.036
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi