Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 10
Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Ödev Hazırlama Tercihlerinin İkili Karşılaştırma Yöntemiyle Ölçeklenmesi
2022
Dergi:  
HAYEF: Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada lisans öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecinde ödev hazırlama tercihlerinin ölçekleme yöntemlerinden ikili karşılaştırma ile belirlenmesi, tercihlerinin öğrencilerin cinsiyetlerine, üniversiteye giriş puan türüne ve öğrenim gördükleri bölümden memnuniyet düzeyine göre karşılaştırılması amaçlanmıştır. Araştırma, eğitim fakültesine devam eden 466 öğrenciyle yürütülmüştür. Veriler Microsoft Office Excel programı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, öğrencilerin ödev hazırlarken ders notundan yararlanmayı ve atıf yaparak hazırlamayı en çok tercih ettikleri, başkasına ait ödevi kendi ödeviymiş gibi kullanma ve ödevi başkasına yaptırmayı ise en az tercih ettikleri belirlenmiştir. Sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türüyle üniversiteye giren ve okudukları bölümden farklı düzeylerde memnun olan kadın öğrencilerin en çok ders notundan yararlandıkları, özel yetenek puanıyla üniversiteye giren erkek öğrencilerin farklı kaynaklardan atıf yaparak ödev hazırladıkları belirlenmiştir. Eşit ağırlık ile sözel puan türüyle üniversiteye giren ve bölümden yüksek düzeyde memnun olan kadın öğrencilerin başkasına ait ödevi kendi ödeviymiş gibi kullandıkları, sayısal ile özel yetenek puanıyla giren ve bölümden düşük ile orta düzeyde memnun olan erkek öğrencilerin ise ödevi başkasına yaptırmayı en az tercih ettikleri belirlenmiştir. Kadın ve erkek öğrencilerin, eşit ağılık, sözel ve sayısal puan türleriyle üniversiteye giren, bölümden farklı düzeylerde memnun olan öğrencilerin tercihleri arasında güçlü uyumların olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Students in distance learning measure the task preparation preferences by a double comparison method
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the preferences of graduate students to prepare tasks in the process of distance learning by bilateral comparison of the methods of measuring, comparing their preferences according to the gender of students, the type of entry point to the university and the level of satisfaction from the department they study. The research was carried out with 466 students continuing to the faculty. The data is analyzed using Microsoft Office Excel. The study found that students prefer to take advantage of the class score and reference preparation when preparing the task, and that they prefer to use the task of someone else as their own and to do the task to someone else. The number, equal weight and the type of verbal scores are determined that women students who enter the university and are satisfied at different levels of the department they study are most benefited from the class score, and the male students who enter the university with a special skill score are prepared by referring to the tasks from different sources. It is determined that women students who enter the university with equal weight and oral score type and who are highly satisfied with the department use the task of someone else as their own task, men students who enter with the number and special skill score and who are less satisfied with the department and the middle level prefer to do the task to someone else. It has been established that there are strong harmons between the preferences of women and men students who enter the university with equal networks, verbal and numerical scores, and who are satisfied at different levels from the department.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






HAYEF: Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 451
Atıf : 3.139
2023 Impact/Etki : 0.109
HAYEF: Journal of Education