Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 3
Kronik spontan ürtikerde omalizumab tedavisinin etkinliği ve güvenliği
2018
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada antihistaminik tedavisine dirençli kronik spontan ürtikerli (KSÜ) hastalarda omalizumabın etkinliği ve güvenliğinin klinik ortamda araştırılması hedeflenmiştir. Gereç ve Yöntem: KSÜ nedeniyle takip edilen, 6 aydan daha uzun süreli antihistaminik tedavisine yanıt alınamayıp omalizumab tedavisi verilen 30 hastanın kayıtları geriye dönük olarak incelendi. Hiç ürtikeryal plağı ve kaşıntısı olmayanlar tam yanıtlı, tedavi başlangıcına göre hayat kalitesi artan ve semptomlarında belirgin iyileşme olanlar kısmi yanıtlı, semptomlarında hiç iyileşme olmayanlar yanıtsız olarak kabul edildi.  Bulgular: Çalışmaya 30 KSÜ li omalizumab ile tedavi edilen hasta (kadın/erkek: 23/7) alındı. OOrtalama omalizumab tedavi süresi 10.3±4.8 (min-maks:3-21) ay idi.  Omalizumab tedavisi sonrası 4 (13.3%) hastada tam yanıt, 26 (86.7%) hastada kısmı yanıt görülürken, yanıt alınamayan hasta olmadı. Omalizumab kullanımı sırasında hastalar ciddi yan etki yaşamadılar. Sadece bir (3.3%) hastada lokal eritem görüldü.  Sonuç: Bu çalışmada antihistaminik tedavisine dirençli KSÜ de omalizumabın etkili ve güvenli bir tedavi olduğu gösterilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The effectiveness and safety of omalizumab treatment in chronic spontaneous urethra
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study aims to investigate the effectiveness and safety of omalizumab in the clinical environment in patients with chronic spontaneous urethra resistant to antihistaminic therapy. Remedies and Methods: The records of 30 patients followed due to CSA, who were not responded to an antihistaminic treatment for more than 6 months and who were given omalizumab treatment were reviewed backward. Those who have no urticular plaque and swelling are fully responded, those who have improved quality of life according to the beginning of treatment and have a noticeable recovery in their symptoms are partially responded, those who have no recovery in their symptoms are regarded as unresponsive.  Results: Patients treated with omalizumab (women/man: 23/7) were taken to the study. The average time of treatment with omalizumab was 10.3±4.8 (min-max:3-21) months. After treatment with Omalizumab, 4 (13.3%) patients received a full response, 26 (86.7%) patients received a part of the response, while no patient was able to respond. During the use of Omalizumab patients did not experience any serious side effects. Only one (3.3%) patients had local erythema.  The result: In this study, antihistaminic therapy resistant CSA has also shown that omalizumab is an effective and safe treatment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal