Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Yenidoğan over kistleri
2002
Dergi:  
Çocuk Cerrahisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Prenatal tetkik amaçlı ultrasonografi (US) kullanımının yaygınlaşması sonucu yeni doğan over kist oranında göreceli bir artış bildirilmektedir. Yeni doğan over kistleri, % 34 oranında ve her iki overde eşit sıklıkta, nadiren bilateral olarak görülür ve genelde asemptomatikdir. Büyük kistlerde ise torsiyon ve/veya kanama, kitle basısına bağlı solunum sıkıntısı ve barsak tıkanıklığı gibi ortaya çıkan klinik bulgular başvuru nedenidir. Over kisti oluşumunda aşırı maternal hormon salınması sorumlu tutulmaktadır. Yeni doğan over kistlerinde tedavi planı kistin boyutlarına göre değişir. Çapı 4 cm’den küçük olan kistlere konservatif tedavi, daha büyük çaplı over kistlerin de komplikasyon riski nedeniyle cerrahi tedavi önerilmektedir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmada son beş yıl içerisinde karşılaştığımız sekiz over kist olgusu retrospektif olarak değerlendirildi. BULGULAR: Takip ve tedavi edilen sekiz over kist olgusunun dördü sağda, üçü solda, biri ise bilateraldi. İntrauterin dönemde saptanan beş olguda ortalama tanı zamanı 36. haftadır. Komplikasyon gelişen beş olgunun üçü over torsiyonu, biri intestinal obstrüksiyon bir diğeri ise solunum sıkıntısı ile başvurdu. Bir olguda over kisti opere edilmeyerek konservatif takibe alındı ve izlem sırasında küçüldü. Yedi over kist olgusuna ise cerrahi tedavi uygulandı. TARTIŞMA ve SONUÇ: Gebelik takibi sırasında fetüsde over kisti tespit edildiğinde kistin boyutu, yapısı ve komplike olup olmadığı iyi değerlendirilmeli ve tedavi buna göre planlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Çocuk Cerrahisi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 54
Atıf : 5
2023 Impact/Etki : 0.023
Çocuk Cerrahisi Dergisi