Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
SOSYAL GİRİŞİMCİLERİN ETİK VE HİZMETKÂR LİDERLİK DAVRANIŞLARININ CİNSİYET BAĞLAMINDA KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
2021
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal girişimciler, toplumsal sorunlara sistemli ve sürdürülebilir çözümler üreten, finansal kârlılıktan çok sosyal amaçları gerçekleştirmeye odaklanmış lider kişiler olarak tanımlanmaktadır. İzleyicilerinin gelişimini önemsemeleri ve süreçlerde izleyicilerinin de görüşlerini almaları ile hizmetkâr lider, ahlaki motivasyonları önemsemeleri, işbirlikçi ve adil olmaları ile etik lider olarak tanımlamaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, kadın ve erkek sosyal girişimcilerin, etik ve hizmetkâr liderlik davranışlarının tespit edilmesi ve cinsiyet temelinde karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Araştırma örneklemi, Türkiye’de sosyal girişimcilik kapsamında; kadın, engelliler, çevre, eğitim, çocuk, sağlık ve yardım gibi alanlarda faaliyet gösteren 34 sosyal girişimci ile birlikte çalışan ve gönüllü olan 169 izleyici oluşturmaktadır. Araştırma değişkenlerine ilişkin veriler, anket yöntemi ile toplanmış, anketlerin geçerlilik ve güvenilirlik analizleri yapılmış ve elde edilen veriler istatistik paket programı ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, sosyal girişimcilerin etik ve hizmetkar liderlik davranışı gösterdikleri tespit edilmiştir. Hem yerli hem yabancı literatürde sosyal girişimlerin faaliyet ve etki alanlarının büyümesine karşılık sosyal girişimlerde liderlik davranışı üzerine oldukça az sayıda çalışma bulunmaktadır. Bu araştırma, sosyal girişimcilik ile etik ve hizmetkar liderlik arasında ilişkiyi ampirik olarak inceleyen sayılı araştırmadan biri olarak yazına katkı sağlamaktadır

Anahtar Kelimeler:

Comparative Analysis Of Social Entrepreneurs’ Ethical and Servant Leadership Behavior and Gender
2021
Yazar:  
Özet:

Social entrepreneurs are also known as leaders because of their approaches and behaviors towards events. These behaviors; He/She defines a servant leader as an ethical leader because they care about the development of their followers and take the opinions of their followers in the processes, and they care about moral motivations and are cooperative and fair. Studies in the field of social entrepreneurship in our country are in the minority, and according to the results of the research, it has been concluded that gender differences in this field are less obvious. The main purpose of this study, considering the ethical and servant leadership behaviors of male and female social entrepreneurs, the differences were analyzed comparatively on the basis of gender. Research within the scope of social entrepreneurship in Turkey; It was carried out on 169 people who work social entrepreneur or voluntarily operate in a social enterprise. The data related to the research variables were collected by the questionnaire method. As a result of the research, it has been determined that social entrepreneurs show ethical and servant leadership behavior. This research contributes to the literature as one of the few studies that empirically examines the relationship between social entrepreneurship

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 763
Atıf : 5.725
2023 Impact/Etki : 0.2
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi