Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
A Grubu Seyahat Acentesi Yöneticilerinin İlişkisel Pazarlama Faaliyetlerine Bakışları: Konya İli Araştırması
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Gelişen ve edinilmesi kolaylaşan iletişim teknolojileri, her geçen yıl artan uluslararası serbest ticaret ve dış kaynak kullanımı gibi nedenler sonucu yaşanan küreselleşme, yüksek rekabetin olduğu pazarlar ve beklentileri sürekli farklılaşan tüketiciler ortaya çıkmıştır. Bu şartlar içerisinde rekabet etmek zorunda kalan işletmelerin pazarlama fonksiyonu geleneksel pazarlama yaklaşımı kapsamında yetersiz kalabilmektedir. Müşterilerle uzun vadeli ilişkiler kurmayı, bu ilişkileri geliştirmeyi ve sürdürmeyi içeren ilişkisel pazarlama kavramı işletmelerin müşteri memnuniyetini ve sadakatini sağlamasında ve pazarda rekabet avantajı elde edebilmesinde önemli bir strateji olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araştırmanın amacı, hizmet üreten bir sektör olan turizm sektörünün en önemli dağıtıcı ve düzenleyici aktörlerinden birisi olarak kabul edilen seyahat acentelerinin kullanmış oldukları ilişkisel pazarlama uygulamalarının etkilerini ortaya koymaktır. Seyahat acentelerinde ilişkisel pazarlama faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla Konya ilinde faaliyet gösteren 96 seyahat acentesi çalışanına yüz yüze anket uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, acente çalışanlarının satış ve pazarlama faaliyetleri kapsamında uygulamış oldukları ilişkisel pazarlama uygulamalarının olumlu etkilerinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Grubu Seyahat Acentesi Yöneticilerinin İlişkisel Pazarlama Faaliyetlerine Bakışları: Konya İli Araştırması
2019
Yazar:  
Özet:

Developing and easier to acquire communication technologies, increasing international free trade and the use of external resources, globalization, high competitive markets and consumers that are constantly changing expectations have emerged. In these conditions, the marketing function of the companies that are forced to compete may be insufficient within the traditional marketing approach. The concept of relationship marketing, which involves building long-term relationships with customers, developing andining these relationships, appears to us as an important strategy in providing customer satisfaction and loyalty and in achieving a competitive advantage in the market. The purpose of this research is to reveal the effects of the relative marketing practices that travel agencies, considered to be one of the most important distributors and regulators of the tourism sector, a service-producing sector, have used. A face-to-face survey was carried out to 96 travel agencies employees operating in the province of Konya for the purpose of evaluating relational marketing activities in travel agencies. The study found that the agency employees had a positive impact on the practices of relative marketing they applied within sales and marketing activities.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 380
2023 Impact/Etki : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal