User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 13
YAŞAM AMAÇLARI BELİRLEME ile BİREYSEL KARİYER PLANLAMA ARASINDAKİ İLİŞKİ
2023
Journal:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin yaşam amaçları ile bireysel kariyer planlama düzeylerinin belirlenmesi ve yaşam amaçları belirleme ile bireysel kariyer planlama arasındaki ilişkileri test etmektir. Araştırmanın yöntemi nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modeline göre yürütülmüştür. Araştırmanın evrenini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde iktisat, uluslararası ilişkiler, maliye, işletme, yönetim bilişim sistemleri ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinde öğrenim gören bir devlet üniversitesi öğrencileri oluşturmaktadır. Veriler kolayda örnekleme yöntemi ve anket kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analiz edilmesinde değişkenler arası ilişkiyi test edebilmek için Pearson Korelasyon analizi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre yaşam amaçları belirleme ile bireysel kariyer planlama arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki bulunmaktadır. Ayrıca alt boyutlarla olan ilişkiler incelendiğinde yaşam amacının içsel amaçlar ve dışsal amaçlar alt boyutlarıyla bireysel kariyer planlama arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki yaşam amaçları belirleme ile bireysel kariyer planlamanın kendini değerlendirme, fırsatları tanıma, hedefleri belirleme ve plan oluşturma alt boyutu arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Field :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 788
Cite : 7.150
2023 Impact : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi