Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
COVID-19’DA SİTOKİN SALINIM SENDROMU VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI
2020
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni ortaya çıkan coronavirus hastalığı 2019 (COVID-19) küresel bir sağlık sorunudur ve pandemi olarak kabul edilmiştir. COVID-19, hastaların çoğunda hafif grip benzeri semptomlara yol açmasına rağmen, hastalık akut solunum sıkıntısı sendromu ve sitokin salınım sendromu gibi sıklıkla ölümcül, ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bu hastalarda lenfositik sitolitik aktivitedeki defektler proinflamatuar sitokin kaskadını tetiklemekte ve “sitokin fırtınasını” başlatmaktadır. Sonuç olarak, dokulara kontrolsüz aktif makrofaj girişine ve hemofagositoza yol açmaktadır. Burada, COVID-19’da konakçı hücrelerin yanıtları, sitokin salınım sendromu ve sitokin fırtınasını durdurmak için tedavi yaklaşımları ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Cytokine Release Syndrome and Treatment In Covid-19
2020
Yazar:  
Özet:

The emergent outbreak of coronavirus disease 2019 (COVID-19) is a global health problem and has been recognized as a pandemic. Although COVID-19 leads to mild flu-like symptoms in most patients, the disease may cause frequently fatal, severe complications, such as acute respiratory distress syndrome and cytokine release syndrome. In these patients, defects in lymphocytic cytolytic activity trigger the proinflammatory cytokine cascade, and then “cytokine storm” begins. As a result, it leads to uncontrolled active macrophage entry into the tissues and hemophagocytosis. Here, the responses of host cells, cytokine release syndrome and the therapeutic approaches to alleviate the cytokine storm in COVID-19 will be reviewed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 887
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi